Jdi na obsah Jdi na menu
 


bišonci

bolonacek.jpg

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
angl.: Bolognese; fr.: Bichon Bolognese; čes.: Boloňský psík, Boloňáček

Země původu:
Itálie

Historie:
Toto plemeno pochází původem z Itálie, stejně jako např. maltézský psík, italský chrtík, neapolská doga apod. Není jasné, jak toto vzniklo, ale předpokládá se, že křížením maltézáčka a malého bílého pudla. Boloňští psíci byli známí již v odobí starověkého Říma. V 11. a 12. století bylo toto plemeno velice oblíbené a v renesanci patřilo mezi nejoblíbenější dary. Tyto pejsky vlastnily např. Marie Terezie, carevna Kateřina II. a madame Pompadour. Na obrazech slavných malířů jako Tizian, Goia, Carpacia atd. jsou vyobrazení pejsci, velice podobní boloňáčkům (není jisté jestli to nebyl třeba bischon frise, se kterým se v té době ještě hodně zaměňoval). V roce 1882 byl v Itálii zřízen registr, kde se zapisovali čistokrevní chovní psi. Po válce zůstal boloňský psík už jen u jediného chovatele(Maria Persichiho), který t oto plemeno

zachránil před vyhynutím. Po roce 1979 se manželé Bonannovi rozhodli pokusit se o rozšíření chovu. Jelikož ovšem většina z papírových pejsků měla závažné vady, hledali pejsky bez průkazu původu, zato odpovídající standardu. A tak se jim po několika letech podařilo chov opět obnovit.
Zakladatelkou chovu tohoto plemene je u nás paní Hildegarda Kuběnová, která si v roce 1987 přivezla svou první fenku Amandu von Dato.

Popis:
Boloňský psík je na první pohled zavalitý, avšak kompaktní pejsek, pokrytý chmýřovitě načechranou srstí bílé barvy. Je kvadraticky stavěný tzn. jeho výška v kohoutku se rovná jeho délce. Lebka je mírně vejčitého tvaru, spíše plochá v horní části, délka lebky je o trochu delší, než délka čenichu. Hlava má střední délku, dosahuje 1/3 jeho výšky v kohoutku, a výrazný stop. Nos je ve stejné linii jako nosní hřbet, při pohledu z profilu je jeho přední strana vertikální, je velký a musí být černý. Délka čenichu se rovná 2/5 délky hlavy. Oči jsou posazené téměř na přední části, jsou dobře otevřené a větší, než je obvyklé. Oční víčko je okrouhlé, oko nesmí být vystouplé, oční bělmo není viditelné. Lemy očních víček musí být černé a duhovka tmavé barvy. Uši jsou vysoko nasazané, dlouhé a visící, v místě nasazení dosti pevné, mírně odstávající od hlavy. Krk je bez laloku, jeho délka se rovná délce hlavy. Kohoutek je z pohledu horní linie nápadný jen mírně. Z profilu jsou záda rovná, v oblasti ledvin mírně do oblouku. Hruď má objemnou, spadající až do úrovně loktů. Ocas je posazený v linii zádi, je nošený v zatočení přes záda.

Výška v kohoutku:
pes - 27 až 30 cm.
fena - 25 až 28 cm.
výška u psů pod 25 a nad 33 a u fen pod 22 a nad 32 je závažná vada, vyřazující z chovu

Délka trupu je stejná jako výška v kohoutku.

Váha:
Boloňský psík váží od 2,5 do 4kg.(pokud si svého miláčka nevykrmíte)

Ocas:
nesen v oblouku nad hřbetem

Srst:
Středně dlouhá(okolo 10cm), po celém těle, nikdy nepřiléhá, na tlamě kratší, připomínající "afro", přiznaná barva je čistě bíla, bez skvrn nebo jiných odstínů bílé.

Charakter:
Boloňský psík je veselý, milý, přítulný a roztomilý společník, je to hravý a lehce přizpůsobivý pejsek. Je odvážný, podnikavý, poslušný a velmi učenlivý, dokáže se naučit spoustu pěkných kousků pro pobavení. Je to takový domácí šašek a klaun. Nekouše a není agresivní. K cizím lidem je nedůvěřivý, spíše rezervovaný, avšak svou rodinu bezmezně miluje. Rád se proběhne po zahradě, ale nepohrdne ani procházkami a to klidně i dlouhými. Nikdy však sám, vždycky v doprovodu svého páníčka. Miluje společnost dětí, ale přizpůsobí se klidně i starším lidem. Pro svoji úžasnou povahu si vysloužil přezdívku "antistresový pes".

Péče:
Boloňský psík vyžaduje pravidelnou péči o srst. Pokud je srst pevnější, stačí česat 1x týdně, jemnější variantu je dobré česat alespoň 1x za dva dny. Chloupky v okolí čenichu a očí je nutné pravidelně česat a mýt. Je velmi důležité udržovat čisté oči, zabrání se tak nadměrnému slzení a tím i nežádoucímu zabarvení srsti v jejich okolí. Chloupky v uších je třeba odstraňovat a chloupky mezi polštářky na tlapkách je nutné zastříhávat a to hlavně v zimě. Boloňský psík však nelíná, při pravidelném kartáčování se odumřelé chlupy na hřebenu spolehlivě zachytí. Hodí se výhradně pro držení v bytě, a to i nevelkých rozměrů.

Průměrná délka života:
Boloňský psík se průměrně dožívá 14 - 15 let

Využití:
Společenský pes ;-)

bison.jpg  

ANGLICKÝ NÁZEV:
fr.: Bichon Havanais; angl.: Havanese; čes.:Havanský psík, Havanský bišonek
PŮVOD:
Havanský psík (Havanský bišonek) patří do skupiny bišonků, známých již od 17. a 18. století. Lze předpokládat, že tito psi byli španělskými osídlenci přivezeni na Kubu, kde došlo k jejich přeměně a odlišení od ostatních bišonků. Po několik staletí byli ve Španělsku oblíbení psi, které Havanský psík připomíná svým vzhledem, veselou povahou a strukturou srsti. Začátkem 20. století byla existence plemene ohrožena, ale zásluhou chovatelů v USA byl Havanský psík zachráněn a dále šířen, jeho zániku se tak zabránilo.
POPIS:
Havanský psík je statný, malý pes, pes silné konstituce, téměř hranatého tvaru. Končetiny jsou silné. Je hojně pokrytý měkkou,dlouhou, hustou a zvlněnou srstí. Jeho pohyb je živý a pružný. Výjimečně snadno a lehce se cvičí. Je laskavý, přirozeně šťastný a přívětivý, také však okouzlující a hravý, je v něm ukrytý malá kousek šaš   ka. Miluje děti a s nimi nekonečné 

 

 

hry.
Hlava je střední délky, s širokou, mírně zakulacenou lebkou a vystouplým čelem. Čenich je černý, postupně se zužující. Rty má jemné, těsné a hubené, líce jsou jemné a nenápadné. Oči jsou velké, mají mandlový tvar a hnědé zbarvení v odstínu tak tmavém, jak je to jen možné. Uši má posazeny vcelku vysoko, volně spadají podél lící, jsou lehce kulatě zakončeny. Krk je střední délky. Délka těla mírně přesahuje jeho výšku v kohoutku. Záda jsou rovná, nad ledvinami mírně klenutá. Ocas je nesený vysoko, je buď ve tvaru biskupské berly nebo je rolovaně přetočen přes záda, je vybaven pernatou, dlouhou srstí, hedvábné struktury. Přední nohy má rovné, souběžné a štíhlé, jejich kosti však mají dobrou strukturu. Vzdálenost od země k lokti nesmí být větší než vzdálenost mezi loktem a kohoutkem. V závislosti na jeho od přírody šťastné povaze má Havanský psík překvapivě lehký krok a pružnou chůzi.
VÝŠKA:
Havanský psík má v kohoutku 23 až 27 cm, s tolerancí od 21 do 29 cm.
VÁHA:
Havanský psík váží v rozmezí 3 až 6 kg. (Standard FCI přesnou váhu neuvádí.)
SRST:
Havanský psík má podsrstí vlněné, avšak ne příliš rozvinuté. Jeho krysí srst je velmi dlouhá, u dospělého psa měří 12 až 18 cm, je měkká, jemná a vlněná, může mít zvlněnou nebo kadeřavou formu. Veškeré úpravy srsti, zastřihávání nebo trimování jsou zakázány. Pouze úprava konečků srsti na tlapkách je povolena, a také mírné zastřihnutí srsti na čele, tak aby zcela nepřekrývala oči, je povolené.
Existují 2 druhy zbarvení:
1.)vzácné čistě bílé, s různými odstíny srnčí hnědé a havanské hnědé (tabáková, červenohnědá) ,
2.)povolené je také uznané zbarvení či místa (bílé, srnčí, havanské hnědé) s černými skvrnami a zcela černé.
CHARAKTER:
Havanský psík je chytrý a poslušný pes, oddaný své rodině, zbožňuje děti, k neznámým lidem se však někteří jedinci chovají podezřívavě. Je to skvělý přítel a společník pro všechny členy rodiny.
PÉČE:
Havanský psík má srst, která vyžaduje mnoho péče. Je nutné ji pravidelně a pečlivě kartáčovat a česat, a také potírat speciálním roztokem proti lámání chlupů. Chlupy, které vyrůstají mezi polštářky na tlapkách musíme pravidelně zastřihávat.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Havanský psík se průměrně dožívá 14 až 15 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
PLEMENO:
FCI IX. - Společenská plemena a toy.
Sekce 1 – Bišonci a příbuzná plemena.
Bez pracovní zkoušky.
OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
HAV :-))

juhuhuh.jpg

Když se lvíček v roce 1960 objevil v Guinnessově knize rekordů jako nejvzácnější plemeno psů na světě, málokdo věděl jak vlastně takový pejsek vypadá. Zvláštní, protože v dobách své největší slávy byl lvíček jedním z nejpopulárnějších společenských psíků. Lvíčci, nebo jim velmi podobní psi byli velmi oblíbenými mazlíčky vysoké šlechty po několik století. Vlastnila jej například princezna Kateřina von Mecklenburg z Německa, ale také italská velmi zámožná a mocná rodina Medicejů. Můžeme je dodnes sledovat v uměleckých dílech po celé Evropě již od 13. století. Na svých obrazech je ztvárnili takoví velikánové jako například Eyck, Tiziano, Cranach, Mostaert, Coques a hlavně Dürer a Goya. Právě na jednom z nejznámějších Goyových obrazů - Vévodkyně z Alby (viz. obrázek) je vyobrazen lvíček. Lvíček je tedy bezpochyby velmi starým plemenem.
V knihách a encyklopediích se lvíček objevuje již od roku 1555. Francouzský přírodovědec Buffon lvíčka pojmenoval Bichon de Petit Chien de Lion (malý lví bišonek) a francouzi se od té doby považují za zemi původu. Dnes je oficiální název Petit Chien Lion, ale mnohem více se na celém světě používá z němčiny převzatý Löwchen, nebo Lowchen pro anglicky mluvící země.
Proč tedy lvíček, kdysi tak oblíbený, na počátku 20. století málem vyhynul? Pravděpodobně s klesajícím významem tradiční šlechty klesala i obliba jejich miláčků. Všichni dnešní milovníci tohoto krásného plemeno můžeme děkovat jisté madam Bennertové z Bruselu, která se zasloužila o znovuvzkříšení lvíčků. Po 2. světové válce, když byli lvíčci z jediné chovatelské stanice na světě doslova vyhozeni na ulici, posbírala typově odpovídající jedince a díky trpělivé chovatelské práci se jí podařilo zastavit zdánlivě neodvratný konec tohoto plemene.

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
bisonek-frise.jpegangl.: Bichon Frise; fr.: Bichon á poil frisé
PŮVOD:
Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psíků, kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. Předpokládá se, že ho do Španělska na ostrov Tenerife dovezli španělští nebo finští námořníci a z ostrova se pak Bišonek již snadno dostal na kontinent. Dlouhou dobu vypadali tak, jak je ve 14. století námořníci objevili a neměnili se. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem. Teprve po první světové válce získal svůj ušlechtilý status. Bišonek byl uznán FCI, AKC, CKC, KCGB, ANKC
POPIS:
 Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí

Rty jsou tenké a černé. Líce jsou jemné, ne příliš svalnaté. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého, nikoli mandlového tvaru, živé, ne příliš velké, neukazují žádné bělmo a nesmí být příliš vystouplé. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou, jemně vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý, nesený hrdě a vysoko, jeho délka je zhruba v třetině délky těla. Ocas je posazený poněkud níže, než u Pudla, je nesený vzhůru, není rolovaný, ale půvabně zatočený přes linii páteře.
VÝŠKA:
Výška v kohoutku by neměla přesahovat 30 cm. Menší rozměr je výhodou.
SRST:
Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Jeho spirálovitá srst připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. V základě je přiznáno pouze bílé zbarvení, některé kluby však do 19 měsíců věku Bišonka také krémové nebo meruňkové skvrny na bílém podkladě.
CHARAKTER:
Malý Bišonek vás potěší, je to nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní, vždy připravený ke hře. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům
PÉČE:
Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Nezapomeňte mu hlídat a přistřihovat chloupky u očí a na tlapkách. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

slot777

RonaldBeind,2. 3. 2023 20:07



Slot777: Main Judi Slot Online dengan Mudah melalui Deposit Pulsa Tanpa Potongan

Judi Slot Online merupakan salah satu permainan yang cukup populer di Indonesia. Dalam beberapa tahun terakhir, Slot Online semakin mudah diakses oleh pemain dengan adanya Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan. Salah satu situs Slot Online Terpercaya yang menawarkan kemudahan tersebut adalah Slot777.

Dengan menggunakan deposit pulsa, para pemain tidak perlu repot lagi untuk melakukan transfer uang ke rekening bank. Para pemain bisa mengisi pulsa mereka di mana saja dengan menggunakan agen-agen pulsa yang tersedia. Kemudahan ini tentu saja mempermudah para pemain, terutama bagi mereka yang tidak memiliki akses ke e-money atau m-banking.

Slot777 menawarkan situs Slot Deposit Pulsa untuk mempermudah para pemain dalam bertransaksi. Dengan begitu, para pemain bisa langsung bermain Slot Online tanpa harus khawatir dengan proses deposit yang rumit. Situs ini juga terkenal sebagai situs judi Slot Online Terpercaya yang melayani deposit menggunakan transfer

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.

KevinTor,2. 3. 2023 18:06

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee

https://telegra.ph/Promokody-na-dragon-money-02-20#РџСЂРѕРјРѕРєРѕРґС‹ РЅР° dragon money

BrianBream,2. 3. 2023 10:53

https://telegra.ph/Skripty-dlya-dragon-mani-02-20#Скрипты для драгон мани

How to get instant leads for your business

RaymondMoock,2. 3. 2023 8:29

Get millions upon millions of instant leads for your organization to ignite your marketing campaign. Utilize the lists an unrestricted number of times. We have been delivering businesses and market research firms with information since 2012. Lead Generation

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ.

KevinTor,2. 3. 2023 6:44

СКАЛОДРОМ. ДЕТСКИЙ СКАЛОДРОМ. https://dzen.ru/video/watch/63fd8c267297bf7c326a52ee

slot777

RonaldBeind,1. 3. 2023 15:19



Slot777: Main Judi Slot Online dengan Mudah melalui Deposit Pulsa Tanpa Potongan

Judi Slot Online merupakan salah satu permainan yang cukup populer di Indonesia. Dalam beberapa tahun terakhir, Slot Online semakin mudah diakses oleh pemain dengan adanya Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan. Salah satu situs Slot Online Terpercaya yang menawarkan kemudahan tersebut adalah Slot777.

Dengan menggunakan deposit pulsa, para pemain tidak perlu repot lagi untuk melakukan transfer uang ke rekening bank. Para pemain bisa mengisi pulsa mereka di mana saja dengan menggunakan agen-agen pulsa yang tersedia. Kemudahan ini tentu saja mempermudah para pemain, terutama bagi mereka yang tidak memiliki akses ke e-money atau m-banking.

Slot777 menawarkan situs Slot Deposit Pulsa untuk mempermudah para pemain dalam bertransaksi. Dengan begitu, para pemain bisa langsung bermain Slot Online tanpa harus khawatir dengan proses deposit yang rumit. Situs ini juga terkenal sebagai situs judi Slot Online Terpercaya yang melayani deposit menggunakan transfer

MOM TAKES A TOUR MATING PORN

Timothysit,1. 3. 2023 14:31

Jean, his care for's younger sister, arrived at the house bright and originally on Saturday morning.

"Hi squirt," she said. Rick didn't resent the upon it was a nickname she had specified him when he was born. At the convenience life, she was six and thought the name was cute. They had as a last resort been closer than most nephews and aunts, with a normal little girl cogitating technique she felt it was her bit to ease accept misery of him. "Hi Jean," his mammy and he said in unison. "What's up?" his mother added.

"Don't you two muse on, you promised to resist me filch some gear visible to the storage drop at Mom and Dad's farm. Didn't you have in the offing some too Terri?"

"Oh, I fully forgot, but it doesn't occasion for it's all separated in the underwrite bedroom." She turned to her son. "Can you usurp Rick?"

"Yeah," He said. "I've got nothing planned seeking the day. Tod's out-moded of hamlet and Jeff is not feeling up to snuff in bed, so there's no at one to hover pass‚ with."

As husky as Rick was, it was still a lot of work to pressure the bed, case and boxes from his aunts business and from his own into the pickup. Definitively after two hours they were ready to go. Rick covered the responsibility, because it looked like дождь and measured had to upset a couple of the boxes inside the sundries background it on the bum next to Jean.

"You're going to experience to gather on Rick's lap," Jean said to Terri, "There won't be adequate office otherwise."

"That pleasure be alright, won't it Rick?" his mummy said.

"Fit as prolonged as you don't weigh a ton, and swallow up the sound side of the odds," he said laughing.

"I'll suffer with you separate I weigh inseparable hundred and five pounds, unfledged bloke, and I'm one five foot three, not six foot three." She was grinning when she said it, but there was a baby bit of boast in her voice. At thirty-six, his progenitrix had the body and looks of a elevated coterie senior. Although infrequent extreme school girls had 36C boobs that were non-restricted, unwavering and had such prominent nipples, together with a compute ten ass. Calling his distinction to her portion was not the pre-eminent crap she could attired in b be committed to done.

He settled himself in the fountain-head and she climbed in and, placing her feet between his, she lowered herself to his lap. She was wearing a scrawny summer dress and he had seen solitary a bikini panty cortege and bra beneath it. He straightaway felt the ardour from her masses go into his crotch area. He turned his intellect to the means ahead. Jean pulled away, and moments later they were on the country road to the farm, twenty miles away.
https://twinkporn.one/videos/7795/twinks-bareback-fun/

Slot

DelmarMah,1. 3. 2023 8:15

https://web.facebook.com/Surgaslot.vip

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,1. 3. 2023 7:32

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

Thanks, +

KkkazhJoF,1. 3. 2023 3:57

Cool, I've been looking for this one for a long time

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,1. 3. 2023 1:42

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,28. 2. 2023 20:49

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,28. 2. 2023 15:50

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

Slot

DelmarMah,28. 2. 2023 10:20

https://web.facebook.com/Surgaslot.vip

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,28. 2. 2023 3:31

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

Ukrajinské jednotky připravují březnovou invazi

Xmunlog,28. 2. 2023 1:18

<center><b>Украина вторглась в соседнее государство! Открытие второго фронта!</b>

Сегодня ночью Украинские вооруженные силы предприняли попытку провокации в сторону прорыва границы под видом ответа на наступление с территории республики российских войск.
На приграничных территориях <b>слышны выстрелы и подрывы</b>, слышны звуки работающей артиллерии и авиации

По информации полученной из источников приближенных к администрации президента Зелинского <b> вторжение планируется в ночь на 1 марта. </b>

В администрации отметили, что ООН фиксирует скопление личного состава и техники вблизи украинско-приднестровской границы.
Кроме того, наблюдается <i>развертывание артиллерии</i>, а также участились случаи полетов беспилотников (ВСУ) над территорией Приднестровья.

<b>Мая сандау запросила экстренный звонок в администрацию президента белого дома Байдену</b>

Сопредседатель Объединенной контрольной комиссии от Кишинева Александр Фленкя в эфире интернет-канала RElive сегодня сообщил –
«<i>Инциденты, которые регистрируются в зоне безопасности, носят серьезный военный характер.
Кроме того, политические представители Кишинева и Тирасполя по переговорам даже в условиях нынешней ситуации <i>на Украине не способны встречаться и разговаривать друг с другом</i>»

Новый глава правительства Молдавии Дорин Речан ранее призвал к <b>эвакуации жителей близ лежащих районов</b> Приднестровья и дальнейшей экономической и социальной интеграции жителей региона.


Киевский режим активизировал подготовку к вторжению в Приднестровскую Молдавскую Республику, и готовит провакации по приказу офиса Зелинского
Как сообщалось ранее, данная акция вооруженных сил Украины будет проведена в ответ на якобы наступление российских войск с территории Приднестровья – Сообщило министерство обороны Польши с ссылкой на Подполковника секретных служб Помогайбо


</center>

Surgaslot

BrandonMip,27. 2. 2023 20:47

https://web.facebook.com/Surgaslot.vip

Ukrajina napadla sousední stát!

Xmunlog,27. 2. 2023 19:50

Ukrajina napadla sousední stát! otevření druhé fronty!</b>

Ukrajinské ozbrojené síly se dnes v noci pokusily o provokaci směrem k prolomení hranice pod záminkou reakce na útok z území republiky ruských vojsk.
V pohraničních oblastech <b>jsou slyšet výstřely a výbuchy </b>, jsou slyšet zvuky pracujícího dělostřelectva a letectva

Podle informací získaných ze zdrojů blízkých administrativě prezidenta Zielinského <b>je invaze plánována v noci na 1.března. </b>

Úřad uvedl, že OSN zaznamenává shluk personálu a techniky poblíž ukrajinsko-Podněsterské hranice.
Kromě toho je pozorováno <i>nasazení dělostřelectva</i> a také případy letů dronů (VSU) nad územím Podněstří se zvýšily.

<b>May Sandau požádala o nouzové volání do kanceláře prezidenta Bílého domu </b>



Spolupředseda sjednocené kontrolní komise z Kišiněva Alexander Flencja ve vysílání internetového kanálu RElive –
"<i>incidenty, které jsou zaznamenány v bezpečnostní zóně, jsou vojenského charakteru.
Navíc političtí představitelé Kišiněva a Tiraspolu při jednáních ani za současné situace <i>na Ukrajině nejsou schopni se setkat a mluvit mezi sebou </i>"

Nový šéf Moldavské vlády Dorin Rechan již dříve vyzval k <b>evakuaci obyvatel v blízkosti ležících oblastí </b> Podněstří a k další ekonomické a sociální integraci obyvatel regionu.


Kyjevský režim zintenzivnil přípravy na invazi do Podněsterské moldavské republiky.
Jak již bylo dříve oznámeno, tato akce ozbrojených sil Ukrajiny bude provedena v reakci na údajný útok ruských vojsk z území Podněstří-oznámilo polské ministerstvo obrany s odvoláním na podplukovníka tajných služeb Pomáhaibo


</center>

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым.

KevinTor,27. 2. 2023 19:35

Как научить ребенка быть более целеустремленным и находчивым. https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/kak-nauchit-rebenka-byt-bolee-celeustremlennym-i-nahodchivym-63fc2d272376724d65184b5b

How to us google search engine

Merlelaphy,27. 2. 2023 18:07

I would like to thanks you for the efforts youve got produced in writing this post. I am hoping the identical unaltered most https://googles7.com