Jdi na obsah Jdi na menu
 


bišonci

bolonacek.jpg

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
angl.: Bolognese; fr.: Bichon Bolognese; čes.: Boloňský psík, Boloňáček

Země původu:
Itálie

Historie:
Toto plemeno pochází původem z Itálie, stejně jako např. maltézský psík, italský chrtík, neapolská doga apod. Není jasné, jak toto vzniklo, ale předpokládá se, že křížením maltézáčka a malého bílého pudla. Boloňští psíci byli známí již v odobí starověkého Říma. V 11. a 12. století bylo toto plemeno velice oblíbené a v renesanci patřilo mezi nejoblíbenější dary. Tyto pejsky vlastnily např. Marie Terezie, carevna Kateřina II. a madame Pompadour. Na obrazech slavných malířů jako Tizian, Goia, Carpacia atd. jsou vyobrazení pejsci, velice podobní boloňáčkům (není jisté jestli to nebyl třeba bischon frise, se kterým se v té době ještě hodně zaměňoval). V roce 1882 byl v Itálii zřízen registr, kde se zapisovali čistokrevní chovní psi. Po válce zůstal boloňský psík už jen u jediného chovatele(Maria Persichiho), který t oto plemeno

zachránil před vyhynutím. Po roce 1979 se manželé Bonannovi rozhodli pokusit se o rozšíření chovu. Jelikož ovšem většina z papírových pejsků měla závažné vady, hledali pejsky bez průkazu původu, zato odpovídající standardu. A tak se jim po několika letech podařilo chov opět obnovit.
Zakladatelkou chovu tohoto plemene je u nás paní Hildegarda Kuběnová, která si v roce 1987 přivezla svou první fenku Amandu von Dato.

Popis:
Boloňský psík je na první pohled zavalitý, avšak kompaktní pejsek, pokrytý chmýřovitě načechranou srstí bílé barvy. Je kvadraticky stavěný tzn. jeho výška v kohoutku se rovná jeho délce. Lebka je mírně vejčitého tvaru, spíše plochá v horní části, délka lebky je o trochu delší, než délka čenichu. Hlava má střední délku, dosahuje 1/3 jeho výšky v kohoutku, a výrazný stop. Nos je ve stejné linii jako nosní hřbet, při pohledu z profilu je jeho přední strana vertikální, je velký a musí být černý. Délka čenichu se rovná 2/5 délky hlavy. Oči jsou posazené téměř na přední části, jsou dobře otevřené a větší, než je obvyklé. Oční víčko je okrouhlé, oko nesmí být vystouplé, oční bělmo není viditelné. Lemy očních víček musí být černé a duhovka tmavé barvy. Uši jsou vysoko nasazané, dlouhé a visící, v místě nasazení dosti pevné, mírně odstávající od hlavy. Krk je bez laloku, jeho délka se rovná délce hlavy. Kohoutek je z pohledu horní linie nápadný jen mírně. Z profilu jsou záda rovná, v oblasti ledvin mírně do oblouku. Hruď má objemnou, spadající až do úrovně loktů. Ocas je posazený v linii zádi, je nošený v zatočení přes záda.

Výška v kohoutku:
pes - 27 až 30 cm.
fena - 25 až 28 cm.
výška u psů pod 25 a nad 33 a u fen pod 22 a nad 32 je závažná vada, vyřazující z chovu

Délka trupu je stejná jako výška v kohoutku.

Váha:
Boloňský psík váží od 2,5 do 4kg.(pokud si svého miláčka nevykrmíte)

Ocas:
nesen v oblouku nad hřbetem

Srst:
Středně dlouhá(okolo 10cm), po celém těle, nikdy nepřiléhá, na tlamě kratší, připomínající "afro", přiznaná barva je čistě bíla, bez skvrn nebo jiných odstínů bílé.

Charakter:
Boloňský psík je veselý, milý, přítulný a roztomilý společník, je to hravý a lehce přizpůsobivý pejsek. Je odvážný, podnikavý, poslušný a velmi učenlivý, dokáže se naučit spoustu pěkných kousků pro pobavení. Je to takový domácí šašek a klaun. Nekouše a není agresivní. K cizím lidem je nedůvěřivý, spíše rezervovaný, avšak svou rodinu bezmezně miluje. Rád se proběhne po zahradě, ale nepohrdne ani procházkami a to klidně i dlouhými. Nikdy však sám, vždycky v doprovodu svého páníčka. Miluje společnost dětí, ale přizpůsobí se klidně i starším lidem. Pro svoji úžasnou povahu si vysloužil přezdívku "antistresový pes".

Péče:
Boloňský psík vyžaduje pravidelnou péči o srst. Pokud je srst pevnější, stačí česat 1x týdně, jemnější variantu je dobré česat alespoň 1x za dva dny. Chloupky v okolí čenichu a očí je nutné pravidelně česat a mýt. Je velmi důležité udržovat čisté oči, zabrání se tak nadměrnému slzení a tím i nežádoucímu zabarvení srsti v jejich okolí. Chloupky v uších je třeba odstraňovat a chloupky mezi polštářky na tlapkách je nutné zastříhávat a to hlavně v zimě. Boloňský psík však nelíná, při pravidelném kartáčování se odumřelé chlupy na hřebenu spolehlivě zachytí. Hodí se výhradně pro držení v bytě, a to i nevelkých rozměrů.

Průměrná délka života:
Boloňský psík se průměrně dožívá 14 - 15 let

Využití:
Společenský pes ;-)

bison.jpg  

ANGLICKÝ NÁZEV:
fr.: Bichon Havanais; angl.: Havanese; čes.:Havanský psík, Havanský bišonek
PŮVOD:
Havanský psík (Havanský bišonek) patří do skupiny bišonků, známých již od 17. a 18. století. Lze předpokládat, že tito psi byli španělskými osídlenci přivezeni na Kubu, kde došlo k jejich přeměně a odlišení od ostatních bišonků. Po několik staletí byli ve Španělsku oblíbení psi, které Havanský psík připomíná svým vzhledem, veselou povahou a strukturou srsti. Začátkem 20. století byla existence plemene ohrožena, ale zásluhou chovatelů v USA byl Havanský psík zachráněn a dále šířen, jeho zániku se tak zabránilo.
POPIS:
Havanský psík je statný, malý pes, pes silné konstituce, téměř hranatého tvaru. Končetiny jsou silné. Je hojně pokrytý měkkou,dlouhou, hustou a zvlněnou srstí. Jeho pohyb je živý a pružný. Výjimečně snadno a lehce se cvičí. Je laskavý, přirozeně šťastný a přívětivý, také však okouzlující a hravý, je v něm ukrytý malá kousek šaš   ka. Miluje děti a s nimi nekonečné 

 

 

hry.
Hlava je střední délky, s širokou, mírně zakulacenou lebkou a vystouplým čelem. Čenich je černý, postupně se zužující. Rty má jemné, těsné a hubené, líce jsou jemné a nenápadné. Oči jsou velké, mají mandlový tvar a hnědé zbarvení v odstínu tak tmavém, jak je to jen možné. Uši má posazeny vcelku vysoko, volně spadají podél lící, jsou lehce kulatě zakončeny. Krk je střední délky. Délka těla mírně přesahuje jeho výšku v kohoutku. Záda jsou rovná, nad ledvinami mírně klenutá. Ocas je nesený vysoko, je buď ve tvaru biskupské berly nebo je rolovaně přetočen přes záda, je vybaven pernatou, dlouhou srstí, hedvábné struktury. Přední nohy má rovné, souběžné a štíhlé, jejich kosti však mají dobrou strukturu. Vzdálenost od země k lokti nesmí být větší než vzdálenost mezi loktem a kohoutkem. V závislosti na jeho od přírody šťastné povaze má Havanský psík překvapivě lehký krok a pružnou chůzi.
VÝŠKA:
Havanský psík má v kohoutku 23 až 27 cm, s tolerancí od 21 do 29 cm.
VÁHA:
Havanský psík váží v rozmezí 3 až 6 kg. (Standard FCI přesnou váhu neuvádí.)
SRST:
Havanský psík má podsrstí vlněné, avšak ne příliš rozvinuté. Jeho krysí srst je velmi dlouhá, u dospělého psa měří 12 až 18 cm, je měkká, jemná a vlněná, může mít zvlněnou nebo kadeřavou formu. Veškeré úpravy srsti, zastřihávání nebo trimování jsou zakázány. Pouze úprava konečků srsti na tlapkách je povolena, a také mírné zastřihnutí srsti na čele, tak aby zcela nepřekrývala oči, je povolené.
Existují 2 druhy zbarvení:
1.)vzácné čistě bílé, s různými odstíny srnčí hnědé a havanské hnědé (tabáková, červenohnědá) ,
2.)povolené je také uznané zbarvení či místa (bílé, srnčí, havanské hnědé) s černými skvrnami a zcela černé.
CHARAKTER:
Havanský psík je chytrý a poslušný pes, oddaný své rodině, zbožňuje děti, k neznámým lidem se však někteří jedinci chovají podezřívavě. Je to skvělý přítel a společník pro všechny členy rodiny.
PÉČE:
Havanský psík má srst, která vyžaduje mnoho péče. Je nutné ji pravidelně a pečlivě kartáčovat a česat, a také potírat speciálním roztokem proti lámání chlupů. Chlupy, které vyrůstají mezi polštářky na tlapkách musíme pravidelně zastřihávat.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Havanský psík se průměrně dožívá 14 až 15 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
PLEMENO:
FCI IX. - Společenská plemena a toy.
Sekce 1 – Bišonci a příbuzná plemena.
Bez pracovní zkoušky.
OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
HAV :-))

juhuhuh.jpg

Když se lvíček v roce 1960 objevil v Guinnessově knize rekordů jako nejvzácnější plemeno psů na světě, málokdo věděl jak vlastně takový pejsek vypadá. Zvláštní, protože v dobách své největší slávy byl lvíček jedním z nejpopulárnějších společenských psíků. Lvíčci, nebo jim velmi podobní psi byli velmi oblíbenými mazlíčky vysoké šlechty po několik století. Vlastnila jej například princezna Kateřina von Mecklenburg z Německa, ale také italská velmi zámožná a mocná rodina Medicejů. Můžeme je dodnes sledovat v uměleckých dílech po celé Evropě již od 13. století. Na svých obrazech je ztvárnili takoví velikánové jako například Eyck, Tiziano, Cranach, Mostaert, Coques a hlavně Dürer a Goya. Právě na jednom z nejznámějších Goyových obrazů - Vévodkyně z Alby (viz. obrázek) je vyobrazen lvíček. Lvíček je tedy bezpochyby velmi starým plemenem.
V knihách a encyklopediích se lvíček objevuje již od roku 1555. Francouzský přírodovědec Buffon lvíčka pojmenoval Bichon de Petit Chien de Lion (malý lví bišonek) a francouzi se od té doby považují za zemi původu. Dnes je oficiální název Petit Chien Lion, ale mnohem více se na celém světě používá z němčiny převzatý Löwchen, nebo Lowchen pro anglicky mluvící země.
Proč tedy lvíček, kdysi tak oblíbený, na počátku 20. století málem vyhynul? Pravděpodobně s klesajícím významem tradiční šlechty klesala i obliba jejich miláčků. Všichni dnešní milovníci tohoto krásného plemeno můžeme děkovat jisté madam Bennertové z Bruselu, která se zasloužila o znovuvzkříšení lvíčků. Po 2. světové válce, když byli lvíčci z jediné chovatelské stanice na světě doslova vyhozeni na ulici, posbírala typově odpovídající jedince a díky trpělivé chovatelské práci se jí podařilo zastavit zdánlivě neodvratný konec tohoto plemene.

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
bisonek-frise.jpegangl.: Bichon Frise; fr.: Bichon á poil frisé
PŮVOD:
Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psíků, kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. Předpokládá se, že ho do Španělska na ostrov Tenerife dovezli španělští nebo finští námořníci a z ostrova se pak Bišonek již snadno dostal na kontinent. Dlouhou dobu vypadali tak, jak je ve 14. století námořníci objevili a neměnili se. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem. Teprve po první světové válce získal svůj ušlechtilý status. Bišonek byl uznán FCI, AKC, CKC, KCGB, ANKC
POPIS:
 Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí

Rty jsou tenké a černé. Líce jsou jemné, ne příliš svalnaté. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého, nikoli mandlového tvaru, živé, ne příliš velké, neukazují žádné bělmo a nesmí být příliš vystouplé. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou, jemně vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý, nesený hrdě a vysoko, jeho délka je zhruba v třetině délky těla. Ocas je posazený poněkud níže, než u Pudla, je nesený vzhůru, není rolovaný, ale půvabně zatočený přes linii páteře.
VÝŠKA:
Výška v kohoutku by neměla přesahovat 30 cm. Menší rozměr je výhodou.
SRST:
Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Jeho spirálovitá srst připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. V základě je přiznáno pouze bílé zbarvení, některé kluby však do 19 měsíců věku Bišonka také krémové nebo meruňkové skvrny na bílém podkladě.
CHARAKTER:
Malý Bišonek vás potěší, je to nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní, vždy připravený ke hře. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům
PÉČE:
Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Nezapomeňte mu hlídat a přistřihovat chloupky u očí a na tlapkách. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Работа С Камнем

Jeremykap,10. 12. 2022 10:52

Не существует одинаковых столешниц, выполненных из натурального камня https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/banya-hamam/kurny-rakoviny/mojka-iz-oniksa.html
Разнообразие цветов и природных узоров материала позволяет произвести индивидуальное и уникальное изделие https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-imperial-red-imperial-red.html
Натуральный камень – материал, из которого можно сделать столешницу для интерьера в любом стиле https://www.raidstone.ru/delivery.html

При производстве изделий из натурального камня компанией , используются исключительно профессиональное оборудование, отвечающее требованиям по качеству и характеристикам https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoleshnicy/stoleshnicy-iz-iskusstvennogo-kamnya/stoleshnicy-dlya-kuhni-iz-kvarcevogo-aglomerata.html

Противоскольжение – термообработка гранитной поверхности, нанесение насечек противоскольжения по переднему краю ступени, нанесение полосы бучардирования на ступень, пропитка камня антискользящими средствами АКЕМИ https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/granit/granit-azul-bahiya-azul-bahia.html


Натуральный камень не утратит свое актуальности – это настоящая вечная классика https://www.raidstone.ru/katalog-kamnya/mramor/mramor-kalakato-mikelandzhelo-callacato-michelanqello.html
Он не только выглядит стильно, но также отличается хорошими эксплуатационными характеристиками – за изделиями из него легко ухаживать https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/stoleshnicy/stoleshnicy-iz-iskusstvennogo-kamnya/stoleshnica-iz-kvarcevogo-aglomerata.html
А экологическая чистота будет важным дополнительным бонусом https://www.raidstone.ru/services/oblicovka-interera/oblicovka-pola/oblicovka-pola-mramorom-panno-iz-mramora.html
Компания Гралит предлагает качественный натуральный камень, который подойдет для отделки или изготовления изделий https://www.raidstone.ru/catalog/izdeliya-iz-kamnya/lestnicy.html


sad girl status video download sharechat tamil

MatthewBex,9. 12. 2022 12:10

video call on galaxy tablet

https://mixfilesmake123r.com/
sharechat video status download love new song

what are good games to play on a computer

MatthewBex,9. 12. 2022 0:56

how to contact chat support facebook - how to contact chat support facebook:

https://mixfilesmake123r.com/
how to send video from messenger to email - how to send video from messenger to email:

kitforex 2022 honda

ThomasSlura,8. 12. 2022 23:51

nfl matchup game betting odds golfbetting how do you bet on tennis autotrimps btc club 3000 bingo session times forex sill plate replacement in basement revisited bethlehem beta spectrum mcnplacement las vegas betting sites betting chips poker gratis impact investing conferences 2022 new york forex strategy master login sbg6580 luke rattigan sports betting poker ethereum bubble or not cryptocurrency ads personal finance investing podcasts similar

hcl info economic times forex https://casinotop1xbet.website/nba-basketball-odds/6735-does-ethereum-also-have-segwit-addresses.php forex mota royal arcade bangalore https://casino1xbetbonuses.website/armenian-soccer-vista-soccer-betting-companies/4524-bitcoin-ethereum-litecoin-coinbase.php forex rates south africa https://bitcoinkopen.xyz/forex-easy-now-review/2648-forex-made-simple-book.php cryptocurrency potential https://ugo.ugotravel.website/uhnw-trends-in-private-investing/1293-paid-in-cryptocurrency.php horse racing betting systems uk daily mail https://opzet.xyz/stampa-su-forex-charts/921-betting-odds-two-to-one.php

michaels rivlin weizmann forex 0.04648300 btc to usd betting lines for nfl week 8 hostgator cryptocurrency brl usd investing in silver everton vs chelsea betting preview angers vs bordeaux betting preview on betfair revolution investing newsletter reviews how to start a crypto coin altcoins built on ethereum blockchain

between a rock and a hard place real pictures https://registration1xbetpromocode.site/best-trading-robots-for-forex/1940-successful-sports-betting-tips.php dragon quest 8 3ds ethereal stone https://debonus.codebonus1xbet.website/bitcoin-gold-ledger/3078-ethereum-collapsing-forever.php 0.0002856318 btc in cny https://1xbetbookmakerreview.site/schalke-04-vs-chelsea-betting-preview/4416-bethlehem-marketplace-murfreesboro-tn.php in game betting football tips https://play1xbet.website/gps-forex-robot-v2-educated/6746-where-is-bitcoin-wallet-dat-stored.php btc electronics https://sportsbookmaker.site/soccer-betting-predictions-websites/2014-forex-range-bound-strategy-pc.php

nfl games odds btc to pkr trend bitcoin cash expectations finanzas forex fraude 2022 presidential election predictions today/betting

in obs video capture device requires

MatthewBex,8. 12. 2022 13:30

google contact customer support - google contact customer support:

https://mixfilesmake123r.com/
bluejeans video conferencing app for windows 7

Стекло Автомобильное Купить

JustinIntip,8. 12. 2022 1:17

5) отремонтировать ручку двери переднего пассажира (при сильных морозах пластик внутренней ручки двери становится очень хрупким — это может привести к тому, что дверная ручка отломится от крепления к двери)
Чтобы избавить стекло от трещины, ее сначала промывают от всевозможных загрязнений, при помощи вытесняющей воду жидкости или специнструмента удаляют влагу, а затем применяют сверление для предотвращения роста трещин и опять же заполняют высокой степени адгезии веществом, в результате чего трещины надежно склеиваются и Ваше автомобильное стекло будет в полном порядке https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lexus-lx570-iii-07

Замена автостекол практикуется обычно в том случае, если таковое пострадало слишком сильно и восстановлению не подлежит https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-345
Обычно установка автостекол требуется после аварии, когда окна автомобиля оказываются просто выбитыми https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-50
Также установка автостекол может потребоваться при попадании в окно крупного объекта – большого камня, или даже птицы, что нередко случается на дорогах за городом https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-180
В большинстве автосервисов замена автостекол может быть проведена как в штатном, так и в экстренном режиме https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/volkswagen-golf-iv-97-03-5d-hbk
Если установка автостекол требуется вам срочно, вам могут предложить доплатить за срочность услуги, и установят их буквально за час https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/product/nissan-navara-np300-4-dv-pu-2015-up
В штатном режиме установка автостекол проводится в порядке очереди, если такая имеется, и осуществляется обычно в течение дня https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-382
Если вам требуется не только замена автостекол, но и тонировка, то процедура может занять несколько больше времени https://autosteklo77.com/magazin/folder/mitsubishi-outlander-12

1 https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-284
Снятие напряжения https://autosteklo77.com/magazin/folder/subaru-legacy-outback-bl-bp-03-09-5d
Если сразу не снять с трещины напряжение, то она может увеличиться https://autosteklo77.com/vyyezd-spetsialistov
Именно вопрос, как остановить трещину на лобовом стекле, является ключевым при ремонте https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-378
Поэтому вначале на её концах, которые расходятся от места скола, аккуратно специальной дрелью с алмазным сверлом около 0 https://autosteklo77.com/glavnaya/product/audi-a8-4d-sedan-2011-8
8 мм высверливаются небольшие отверстия https://autosteklo77.com/glavnaya/vendor/pgw-ppg-amerika
Их глубина определяется по глубине самого дефекта https://autosteklo77.com/glavnaya/folder/lobovoye-5
Обычно она доходит до середины первого слоя, но может быть и глубже https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-89
После получения тонких отверстий в местах сверления пробиваются искусственные сколы https://autosteklo77.com/magazin/folder/infiniti
Для этого используются любые острые предметы, например, игла от швейной машинки https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/mercedes-axor-01

Большие трещины в 95% случаев начинаются с небольших сколов https://autosteklo77.com/magazin/folder/ford-escape-maverick-00-08
Лучшее время для обращения к мастеру за помощью это первые 24 часа после появления скола https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-10
Если затянуть с устранением данного дефекта, то полностью удалить влагу и пыль, скопившуюся в сколе будет невозможно и соответственно ремонт будет менее качественным https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-291

Мы предлагаем альтернативный дорогостоящей замене стекла выход - ремонт автостекол любых типов и видов по весьма доступным каждому автолюбителю ценам и в кротчайшие сроки в любом округе Москвы - ЦАО, САО, СВАО, ВАО, ЮВАО, ЮАО, ЮЗАО, ЗАО, СЗАО

real estate croatia

JerrypeP,7. 12. 2022 7:05

https://rg8888.org

чипы принтеров pantum

Marinausu,6. 12. 2022 14:35

Доброго времени суток друзья!
https://drive.google.com/file/d/1zAyNo7EsOmhmlRWSMBRtfxA4dC07_ffp/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома и офиса.Наша организация «КОПИМЕДИАГРУПП» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.В сервисном центре клиенты могут заправить картридж сертифицированным совместимым тонером. Мастера проводят перезаправку картриджей лазерных устройств и струйных со встроенной СНПЧ. В случае необходимости можно сделать перепрошивку или замену чипа, благодаря которым пользователи смогут перезаправлять новые чернила практически неограниченное количество раз.Заправка картриджей для принтера обязательно включает проверку состояния комплектующих, в числе которых фотобарабан, вал первичного заряда, ракель, магнитный вал и другие запчасти. При необходимости неисправные или изношенные детали заменяются на новые. На замену стандартным – специалисты могут установить перезаправляемые картриджи.В список предоставляемых услуг входит ремонт и восстановление техники:лазерных и струйных принтеров;МФУ;копировальных аппаратов;факсов;плоттеров.Высокая квалификация специалистов и наличие профильного инструмента позволяют проводить точную диагностику и устранять неисправности абсолютно любого характера.Для устройств Samsung и Xerox проводится перепрошивка. Установка нового программного обеспечения снимает блокировку на заправку оригинальных и установку совместимых картриджей.Как заказать заправку картриджей

Замена Автостекла Москва

JustinIntip,6. 12. 2022 8:04

Сколы на лобовом стекле автомобиля имеют свойство разрушать его, что в большинстве случаев приводит к развитию трещин, идущих от центра скола в разные стороны https://autosteklo77.com/glavnaya/vendor/splintex-belgiya
Особенно быстро это может случиться при эксплуатации автомобиля в неблагоприятных погодных условиях или на неровных дорожных поверхностях https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-405
После этого автостекло зразу же становится почти на 100% непригодным к эксплуатации в связи с потерей видимости и уменьшения обзорности https://autosteklo77.com/magazin/folder/volvo-s40-04
Ездить с такими повреждениями недопустимо, поэтому в любом случае необходим ремонт сколов лобовых стекол https://autosteklo77.com/magazin/folder/zadneye-493
Естественно, его лучше делать сразу же после возникновения скола, что в несколько раз уменьшает вероятность развития трещин и уменьшает стоимость ремонта https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-289
Кроме того, рекомендуется после удара заклеить поврежденное стекло скотчем, чтобы избежать дальнейшего разрушения, загрязнения и попадания пыли и мусора, удалить которые иногда очень непросто https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-382

5) отремонтировать ручку двери переднего пассажира (при сильных морозах пластик внутренней ручки двери становится очень хрупким — это может привести к тому, что дверная ручка отломится от крепления к двери)
Важно!!! Очень сложно качественно отремонтировать автомобильное лобовое стекло https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-64
Потому что любое повреждение индивидуально и необходимо учесть различные тонкости:
Автомобильные стекла являются важной и неотъемлемой частью любого автомобиля https://autosteklo77.com/magazin/folder/kia-rio-05-11-5d
Они способствуют не только сохранению геометрии кузова, но и защищают водителя от внешних факторов, таких как ветер, град, пыль, камни https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-324
При этом автостекла должны сохранять свою прозрачность независимо от времени суток и не допускать искажений, бликов и других явлений, вызывающих усталость глаз водителя, тем самым ослабляя его внимание https://autosteklo77.com/magazin/folder/subaru-b9-tribeca-w10-06

не нужна или невозможна, в таком случае, мы можем предложить вам максимально быстро отремонтировать поврежденное стекло с использованием лучших материалов, рук опытных специалистов и последующим предоставлением гарантии https://autosteklo77.com/magazin/folder/opel
Задумались, достаточно ли ремонта или нужна полная замена стекла – наши специалисты с удовольствием проконсультируют вас по телефону или же в офисе компании https://autosteklo77.com/katalog-avtostekol/folder/lobovoye-12
При необходимости мы также сделаем замену или , очень быстро и совсем недорого https://autosteklo77.com/magazin/folder/lobovoye-109

1) разгрузить контактную группу замка зажигания (контактная группа является одним из основных уязвимых мест Нексии, из-за которого авто частенько не заводится https://autosteklo77.com/avtosteklo77
Решить эту проблему поможет обычное реле)

best forex fundamental analysis books of the bible

ThomasSlura,5. 12. 2022 22:08

straddle poker betting rx 480 g1 gaming 4gb ethereum world forex reserves 2022 dodge gas to ethereum conversion henlow derby betting squares betting tipsters facebook sign half points in football betting money msn investing attributions writing money saving expert forum matched betting us sports betting winnings taxable delaware park kentucky derby betting strategy eveningstar crypto heatmap plus and minus sports betting value investing seminar 2022 calendar spread betting uk taxation gov

poker online betting https://sbetting.365sportsbetting.online/forexcup-fxopen-review/3195-prize-picks-stock.php olympic host city betting odds https://bitcoinkopen.xyz/women-cryptocurrency/2440-eibar-vs-espanyol-betting-expert-foot.php creative commons image cryptocurrency https://registrationcode1xbet.website/deposit-promo-code-for-caesars-sportsbook/55-betsy-s-place-byron-bay-real-estate.php forking crypto currency book https://bookmaker1xbetregistration.site/btc-promo/280-ethereum-get-new-address-each-transaction.php selling bitcoin on cash app https://1xbetbonuscasino.site/smart-rrsp-investing/3926-auburn-vs-texas.php

bitcoin aussie system shark tank israel corp better place to live in usa alibaba joins cryptocurrency how to create ethereum address greyhound betting system forum kong ming lantern singapore illegal betting op amp investing and non inverting amplifier pdf free betting line super bowl 42 mvp fin crypto chain betting on college football championship

bengals patriots betting https://casinocrypto.site/ethereal-knives-build-legacy/2834-swati-kumari-lkp-forex.php cryptocurrency slowdown https://casinoopena.site/geometry-dash-20-free-download-android/819-king-nappy-ethereal-gates.php saint asonia better place live https://play.playingcasino.site/kerberos-vs-suarez-navarro-betting-expert-nfl/6324-inter-v-napoli-betting-preview.php betting line calculator https://rsport.bookmakersports.website/fleche-wallonne-betting-odds/904-hukum-transaksi-forex-menurut-islam-arti.php betting on the horses 101 https://reasport.bettingareasports.website/bettinger-group-cmu-email/4982-forex-bull-tagesausblick.php

trade stellar for bitcoin crypto alerts chart guys insurance company miner cryptocurrency horse betting terms win place show sky sports 10 pound free betting

How can AI lift to catalogue a sick blogpost

Valerieundit,5. 12. 2022 18:25


Find more by checking up on this website https://blogfreely.net/librachess1/essay-rewriter-tool-easiest-way-to-avoid-plagiarism-for-students

Светодиодные Лампы Bellight

Brucehag,5. 12. 2022 11:43

Прожектор – это световой прибор с узким концентрированным лучом света https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-637115709091-dyuralait-kruglii-be-zon
Лучше всего использовать для освещения больших открытых пространств https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/profi
О том, какой прожектор выбрать для дачи, читайте здесь https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-637115709091-dyuralait-kruglii-be-zon

При разработке дачных светильников производитель понимал, что устройства будут находиться под открытым небом https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/profi
Поэтому он выпустил модели, которые рассчитаны на эксплуатацию в уличных условиях https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-642339341169-prozrachnie-lampochki-1w-dlya-belt-laita
Такие светильники не боятся дождей и холодов по ночам https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-706497614521-oblegchennaya-girlyanda-so-svisaniem-s-p
Некоторые лампы оснащены солнечными панелями и не требуют подведения проводов https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-772320672151-retro-girlyanda-so-svisaniem-10m-na-cher

Это очень важный параметр, определяющий доступные варианты освещения в конкретных условиях https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-637115709091-dyuralait-kruglii-be-zon
Для одних можно использовать проводку из дома, а другим потребуется проложить отдельный кабель или установить автономную систему на солнечных батареях https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-772320672151-retro-girlyanda-so-svisaniem-10m-na-cher
Выделяют 4 группы https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-706497614521-oblegchennaya-girlyanda-so-svisaniem-s-p

Кованые уличные светильники с рассеянным освещением: плафон может быть цилиндрической или шарообразной формы https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/195474176-992165094149-belt-lait-dvuhzhilnii-belii-i-chernii-s
Мощность ламп – 40-125 Вт https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/v2
Такими светильниками оборудуют пешеходные зоны (дорожки, тротуары, скверы) https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-642339341169-prozrachnie-lampochki-1w-dlya-belt-laita
Их разновидностью могут быть подвесные уличные светильники https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/195474176-992165094149-belt-lait-dvuhzhilnii-belii-i-chernii-s
Фонарь сложной формы может иметь консольный крепеж https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-220680002191-konnektor-dlya-belt-laita

Осветительные приборы сегодня применяются не только внутри дома, но и снаружи https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-179111101181-lampochki-svetodiodnie-matovie-holodnie
Это позволяет освещать проезды, создавать оптимальные условия передвижения людей ночью и т https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/195474176-992165094149-belt-lait-dvuhzhilnii-belii-i-chernii-s
д https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/

Для удобного доступа к монтажным отверстиям, лучше предварительно открутить кронштейн от осветителя, закрепить его на стене или столбе, а уже потом навесить фонарь https://xn----8sbbqwjb8ce.xn--p1ai/tproduct/1-637115709091-dyuralait-kruglii-be-zon

Диван Аккордеон Купить В Екатеринбурге

Walteragoda,5. 12. 2022 10:58

Мы можем на выбор предложить Вам четыре размера спального места, где длина спального места 1950 мм - неизменна, а ширина меняется от 820 мм до 1570 мм https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/knizhka/gollivud-divan-krovat-evro-sofa/

Принято считать, что хороший диван обязательно стоит дорого, а дешевые диваны быстро теряют эстетичный вид или вовсе ломаются https://mebelgrad96.ru/store/mebel_dlya_kuhni/modulnye-kuhni/kuhnya-modena/kuhnya-modena-shkaf-nizhniy-shn1ya1000/
Мы производим мебель из высококачественного сырья, поэтому наша продукция отличается долговечностью и надежностью, что в сочетании с невысокой стоимостью делает ее лидером на рынке мягкой и корпусной мебели https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/tik-tak/
Мы давно зарекомендовали себя среди покупателей всей страны и ближнего зарубежья, и сейчас держим марку, добросовестно относясь к своей работе https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/evroknizhka/malta-2-bd/

Металлический каркас с ортопедическими латами, высококачественный эластичный пенополиуретановый матрац создают ровное комфортное спальное место https://mebelgrad96.ru/store/mebel_iz_massiva/kartiny-panno-iz-dereva/
Диван-кровать в собранном виде занимает минимальную площадь, а при раскладывании имеет идеально ровную поверхность https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/evroknizhka/neo_27/

Доставка производится БЕСПЛАТНО по Краснодару до подъезда Вашего дома https://mebelgrad96.ru/store/mebel_dlya_kuhni/obedennye_zony/kuhonnyy-ugolok-orhideya-borneo-umbershimo-temnyy/
Узнать стоимость доставки в другие регионы Вы можете выбрав свой город из списка представленного ниже в этом разделе, если Вы не нашли в списке нужный Вам город обратитесь за консультацией к нашему менеджеру https://mebelgrad96.ru/store/mebel_dlya_spalni/spalnye_garnitury/spalnya-filadelfiya-bts/

Наш интернет-магазин мебели может предложить мебель для Вашего дома, офиса или дачи на любой вкус https://mebelgrad96.ru/store/kompyuternye-stoly/
Купить диваны и кресла в интернет-магазине, не выходя из дома удобно и очень просто https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/tik-tak/divan-milan/
Достаточно позвонить по одному из номеров, указанных на сайте или оставить заказ через форму сайта https://mebelgrad96.ru/store/kompyuternye-stoly/?page=2
Наш консультант свяжется с Вами в удобное время и согласует все нюансы заказа https://mebelgrad96.ru/store/divany/modulnye_divany/versal-5-modulnyy/
Ассортимент и цены на мягкую мебель, представленную в нашем интернет-магазине, оптимальные по соотношению цена - качество https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/evroknizhka/neo_27/

Массивные четко очерченные геометричные подлокотники, как и основание дивана смотрятся солидно и дорого, особенно в отделке из кожзама https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/raskladushka/kvin_6/
Мягкое сидение и подушки с прострочкой добавляют мебели лоск и элегантный стиль https://mebelgrad96.ru/store/divany/pryamye_divany/vykatnoy/solo-3/
Упругость и комфорт диванов и кресел семейства достигается за счет инновационного наполнителя из пенополиуретана https://mebelgrad96.ru/store/mebel_dlya_kuhni/modulnye-kuhni/kuhnya-lira-1/

Пробковые Покрытия Для Пола

JosephSoase,5. 12. 2022 10:55

Кроме того, существует замечательный вариант – ламинат , который был выпущен специально для теплых полов https://store-parket.ru/category/laminat/laminat-witex-germanija/laminat-witex-piazza/
Система устроена таким образом, что нагревательные элементы расположены между двумя слоями – внешним, по которому вы будете ходить, и внутренним – подложкой https://store-parket.ru/category/vinilovye-poly/vinilovye-poly-krono-xonic/
Таким образом вам не придется подбирать подходящее покрытие и настил под него https://store-parket.ru/category/massivnaya-doska/623/624/
Производитель уже обо всем позаботился https://store-parket.ru/massivnaja-doska-sherwood-merbau/

До того, как проводить циклевочные работы, необходимо тщательно подготовить поверхность https://store-parket.ru/category/laminat/laminat-my-step/laminat-my-step-fortis/
Пол тщательно освобождается от пыли, мелких частиц мусора https://store-parket.ru/category/parketnaja-himija/gruntovki/
После этого при помощи специального оборудования можно производить циклевку https://store-parket.ru/brand/Egger/
При проведении таких работ необходима работа в мягких носках https://store-parket.ru/category/parketnaja-himija/loba/parketnye-masla-loba/maslo-dlya-naruzhnykh-rabot-lobasol/

Например, основание пола было обработано очень грубой бумагой, после чего была выполнена шлифовка очень мелкой, которая не устранила борозды после первичной обработки https://store-parket.ru/category/hudozestvennyj-parket/modulnyj-parket-gotovyj/

Кроме того, укладка может быть произведена на покрытие из гравия и песка или же садовый паркет кладут прямо на утрамбованную землю – такой подход к монтажу встречается часто https://store-parket.ru/category/laminat/sinteros/dub-art/

Паркет, как одно из лучших экологичных покрытий для пола, создает неповторимую домашнюю атмосферу в доме https://store-parket.ru/category/laminat/laminat-tarkett/laminat-tarkett-laminart-832/
Этот материал может прослужить очень долго, но только при условии его правильной защиты https://store-parket.ru/category/parketnaja-himija/
Самый практичный метод — это покрытие лаком https://store-parket.ru/laminat-tarkett-navigator-magellan/
Поэтому нужно детально разобраться в особенностях и тонкостях как правильно выбрать лак для паркета и его применении https://store-parket.ru/dvuhkomponentnyj-poliuretanovyj-parketnyj-klej-pera-pu-290/

Благодаря слою из ДВП ламинат приобретает неизменные геометрические размеры, а также способность противостоять климатическим колебаниям https://store-parket.ru/category/parketnaja-doska/610/odnopolosnaya/
Под ДВП имеется еще один слой, который состоит либо из пластика, либо из пропитанной особой смолой специальной бумаги https://store-parket.ru/laminat-decorstep-classik-yasen-sibirski/
Для увеличения влагостойкости края материала обрабатывают воскосодержащей пропиткой https://store-parket.ru/kley-dlya-pvkh-pokrytiy-wakol-d-3307/

Перепланировка В Нежилых Помещениях

Brianhot,5. 12. 2022 10:55

Около дома Земская, 23 третий день бегает черный гладкошерстый высокий пес (полупородистый) с добрыми глазами https://www.rvtv.ru/reconstr.html
Просится в подъезд, знать потерялся https://www.rvtv.ru/soglasovanie-pereplanirovki-kvartiry.html
Кто потерял?
3 https://www.rvtv.ru/tehobsled.html
Устройство дополнительных проемов в стеновых панелях смежных по высоте помещений без согласования с проектной организацией автором проекта жилого дома или его правопреемником, а при их отсутствии без дополнительной экспертизы https://www.rvtv.ru/razreshenie-object.html

Вызов сотрудника БТИ на место https://www.rvtv.ru/pereplanirovka-4k-kvartiry.html
Он проведёт экспертизу, отметит внесённые изменения и выдаст новый кадастровый паспорт объекта, где будет стоить пометка о том, что перепланировка проведена незаконно https://www.rvtv.ru/soglasovan-kondits.html
Второй документ от инженера БТИ – справка о техническом состоянии помещения, его пригодности к эксплуатации https://www.rvtv.ru/objedinenie-kvartir-dome-serii-44-108.html

4 https://www.rvtv.ru/registratsiya-pereplanirovki.html
8 https://www.rvtv.ru/pereplanirovka-odnokomnatnoj-kvartiry.html
Обработка персональных данных производится на территории Российской Федерации, трансграничная передача персональных данных не осуществляется https://www.rvtv.ru/remont-s-pereplanirovkoj.html
Оператор оставляет за собой право выбирать любые каналы передачи информации о персональных данных, а также содержания передаваемой информации https://www.rvtv.ru/uzakonit-pereplanirovku.html

Левый верхний угол сантехнической коробки срезается, образуя новую ломаную линию холла https://www.rvtv.ru/nezakonnaya-planirovka-dome-serii-ii-29-115.html
Если подобное пространство оформляется в едином стиле, получается очень комфортное и удобное помещение https://www.rvtv.ru/objedinenie-kvartir-dome-serii-44-108.html

2 https://www.rvtv.ru
Устройство проемов, вырубка ниш, пробивка отверстий в стенах-пилонах, стенах-диафрагмах и колоннах (стойках, столбах), а также в местах расположения связей между сборными элементам

Маникюр Обучение Курс

Zacharyriz,5. 12. 2022 10:54


Профессиональная программа подготовки мастеров маникюра, педикюра рассчитана на обучение https://www.stiik.ru/info/prepodavateli
Эта программа включает в себя лекционные и практические занятия, а также мастер-классы https://www.stiik.ru/seminary/plasticheski_massag_liza
Курс https://www.stiik.ru/seminary/kursy_pirsinga
https://www.stiik.ru/seminary/sportivniy_massaj
https://www.stiik.ru/voprosi.php?id=5

Остаться в салоне, где проходило обучение – самая лучшая практика, так как рядом всегда будет наставник, который всегда подскажет и продемонстрирует, как правильно делать https://www.stiik.ru/kursy/vizagist_stilist
Кроме того, у вас со старту будет база инструментов и материало


Если вы будете принимать хотя бы по 2 клиента в день по 2 часа и каждый из них вам заплатит по 2 000 рублей, то к концу месяца вы будете зарабатывать 120 000 рублей (при условии ежедневной занятости) https://www.stiik.ru/kursy/sozdanie_i_modelirovanie_prichesok

Дизайн В Квартире

FrankLar,5. 12. 2022 10:51

С 2009 года преподаватель Центра дополнительного профессионального образования https://sferahome.ru
Вишнякова Валентина Федоровна является разработчиком методических пособий для обучения студентов https://sferahome.ru/stroitelstvo

При средней площади 45 кв https://sferahome.ru/dizajn-interera/dizajn-intererov-dlya-kafe
метров трехкомнатной панельной квартиры, лучше использовать минимализм, где немного мебели и элементов интерьера https://sferahome.ru/komplektatsiya-i-dekorirovanie
Так можно освободить площадь https://sferahome.ru/stroitelstvo

Опыт работы в сфере недвижимости с 2003 года https://sferahome.ru/dizajn-interera
Занималась управлением недвижимостью и развитием розничных сетей таких как: https://sferahome.ru/stroitelstvo

Этому виду характерно пластичные элементы и асимметрия https://sferahome.ru/komplektatsiya-i-dekorirovanie
Символом этого времени считали элементы растительности https://sferahome.ru/dizajn-interera/dizajn-intererov-dlya-restorana
Стены комнат были обтянуты тканями, на потолках лепка, пол облагораживали ценным деревом https://sferahome.ru/dizajn-interera/dizajn-intererov-dlya-kafe
Обстановка добротная, проёмы зашторивали в тональность стен https://sferahome.ru

Мы будем вам благодарны, если вы пришлете нам на почту пожелания о том, что бы вы хотели узнать подробнее, но не встретили среди наших статей https://sferahome.ru/komplektatsiya-i-dekorirovanie
Мы подготовим развернутый материал по данной теме https://sferahome.ru/komplektatsiya-i-dekorirovanie

© 2022 - сторительный портал Все статьи на сайте несут исключительно информационный характер https://sferahome.ru/stroitelstvo
Обзоры авторские, копирование материалов разрешено с использованием активной ссылки https://sferahome.ru/dizajn-interera/dizajn-intererov-dlya-restorana

Awesome Article

TammyPlurb,5. 12. 2022 4:45


Find more by checking this website https://leapko.de/the-art-of-paraphrasing-articles-effectively/

чернила hp ink tank

Marinaqto,4. 12. 2022 10:18

Добрый день товарищи!
https://drive.google.com/file/d/1zAyNo7EsOmhmlRWSMBRtfxA4dC07_ffp/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию сервис оргтехники и продажу расходников для дома и офиса.Наша организация «КОПИМЕДИАГРУПП» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Что мы можем предложить.Заправка лазерных картриджей для черно-белых и цветных принтеров и МФУ. Наш опыт позволяет заправлять картриджи практически любого производителя, наиболее популярные из них HP, Canon, Samsung, Xerox, Ricoh, Brother, Panasonic, Kyocera. При появлении дефектов печати может потребоваться ремонт картриджа, мы также можем выполнить его на выезде. Стоимость весьма демократична, при этом качество отличное.Качество.При заправке картриджей используем тонер только премиального уровня IMEX, TOMOEGAWA (ЯПОНИЯ), StaticControl (США) позволит реже производить ремонт картриджа, а в дальнейшем – отсутствие проблем с принтером, которые очень часто встречаются при использовании некачественного, дешевого тонера.Заправка картриджей с выездом.Наша работа построена таким образом, чтобы максимально освободить ваше время, а ваше участие в данном процессе было минимальным.Заправляем картриджи для принтера с выездом на дом или в офис, вам не придется ехать через весь город и тратить свое время – это мы сделаем за вас. Выезжаем со специальным пылесосом, что позволяет заправить картридж на месте без грязи и пыли и с соблюдением технологического процесса.Доставка картриджей и техники.Курьерская доставка, мы приезжаем к вам, забираем картриджи, заправляем их у себя в мастерской, после чего доставляем заправленные картриджи обратно.Так же и с техникой - заберем ваш принтер в ремонт и привезем обратно исправным.Дисконтная программа.
Мы ориентированы на долгосрочное сотрудничество и поэтому регулярно дарим скидки. При заправке картриджей более двух единиц - Вы уже экономите.

On your place I would address for the help in search engines.

DwainRaM,2. 12. 2022 11:10

Certainly. And I have faced it.
https://rexfetish.com
https://zeenite.com/videos/29918/true-anal-exploring-whitney-wright-s-constricted-chocolate-hole/