Jdi na obsah Jdi na menu
 


bišonci

bolonacek.jpg

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
angl.: Bolognese; fr.: Bichon Bolognese; čes.: Boloňský psík, Boloňáček

Země původu:
Itálie

Historie:
Toto plemeno pochází původem z Itálie, stejně jako např. maltézský psík, italský chrtík, neapolská doga apod. Není jasné, jak toto vzniklo, ale předpokládá se, že křížením maltézáčka a malého bílého pudla. Boloňští psíci byli známí již v odobí starověkého Říma. V 11. a 12. století bylo toto plemeno velice oblíbené a v renesanci patřilo mezi nejoblíbenější dary. Tyto pejsky vlastnily např. Marie Terezie, carevna Kateřina II. a madame Pompadour. Na obrazech slavných malířů jako Tizian, Goia, Carpacia atd. jsou vyobrazení pejsci, velice podobní boloňáčkům (není jisté jestli to nebyl třeba bischon frise, se kterým se v té době ještě hodně zaměňoval). V roce 1882 byl v Itálii zřízen registr, kde se zapisovali čistokrevní chovní psi. Po válce zůstal boloňský psík už jen u jediného chovatele(Maria Persichiho), který t oto plemeno

zachránil před vyhynutím. Po roce 1979 se manželé Bonannovi rozhodli pokusit se o rozšíření chovu. Jelikož ovšem většina z papírových pejsků měla závažné vady, hledali pejsky bez průkazu původu, zato odpovídající standardu. A tak se jim po několika letech podařilo chov opět obnovit.
Zakladatelkou chovu tohoto plemene je u nás paní Hildegarda Kuběnová, která si v roce 1987 přivezla svou první fenku Amandu von Dato.

Popis:
Boloňský psík je na první pohled zavalitý, avšak kompaktní pejsek, pokrytý chmýřovitě načechranou srstí bílé barvy. Je kvadraticky stavěný tzn. jeho výška v kohoutku se rovná jeho délce. Lebka je mírně vejčitého tvaru, spíše plochá v horní části, délka lebky je o trochu delší, než délka čenichu. Hlava má střední délku, dosahuje 1/3 jeho výšky v kohoutku, a výrazný stop. Nos je ve stejné linii jako nosní hřbet, při pohledu z profilu je jeho přední strana vertikální, je velký a musí být černý. Délka čenichu se rovná 2/5 délky hlavy. Oči jsou posazené téměř na přední části, jsou dobře otevřené a větší, než je obvyklé. Oční víčko je okrouhlé, oko nesmí být vystouplé, oční bělmo není viditelné. Lemy očních víček musí být černé a duhovka tmavé barvy. Uši jsou vysoko nasazané, dlouhé a visící, v místě nasazení dosti pevné, mírně odstávající od hlavy. Krk je bez laloku, jeho délka se rovná délce hlavy. Kohoutek je z pohledu horní linie nápadný jen mírně. Z profilu jsou záda rovná, v oblasti ledvin mírně do oblouku. Hruď má objemnou, spadající až do úrovně loktů. Ocas je posazený v linii zádi, je nošený v zatočení přes záda.

Výška v kohoutku:
pes - 27 až 30 cm.
fena - 25 až 28 cm.
výška u psů pod 25 a nad 33 a u fen pod 22 a nad 32 je závažná vada, vyřazující z chovu

Délka trupu je stejná jako výška v kohoutku.

Váha:
Boloňský psík váží od 2,5 do 4kg.(pokud si svého miláčka nevykrmíte)

Ocas:
nesen v oblouku nad hřbetem

Srst:
Středně dlouhá(okolo 10cm), po celém těle, nikdy nepřiléhá, na tlamě kratší, připomínající "afro", přiznaná barva je čistě bíla, bez skvrn nebo jiných odstínů bílé.

Charakter:
Boloňský psík je veselý, milý, přítulný a roztomilý společník, je to hravý a lehce přizpůsobivý pejsek. Je odvážný, podnikavý, poslušný a velmi učenlivý, dokáže se naučit spoustu pěkných kousků pro pobavení. Je to takový domácí šašek a klaun. Nekouše a není agresivní. K cizím lidem je nedůvěřivý, spíše rezervovaný, avšak svou rodinu bezmezně miluje. Rád se proběhne po zahradě, ale nepohrdne ani procházkami a to klidně i dlouhými. Nikdy však sám, vždycky v doprovodu svého páníčka. Miluje společnost dětí, ale přizpůsobí se klidně i starším lidem. Pro svoji úžasnou povahu si vysloužil přezdívku "antistresový pes".

Péče:
Boloňský psík vyžaduje pravidelnou péči o srst. Pokud je srst pevnější, stačí česat 1x týdně, jemnější variantu je dobré česat alespoň 1x za dva dny. Chloupky v okolí čenichu a očí je nutné pravidelně česat a mýt. Je velmi důležité udržovat čisté oči, zabrání se tak nadměrnému slzení a tím i nežádoucímu zabarvení srsti v jejich okolí. Chloupky v uších je třeba odstraňovat a chloupky mezi polštářky na tlapkách je nutné zastříhávat a to hlavně v zimě. Boloňský psík však nelíná, při pravidelném kartáčování se odumřelé chlupy na hřebenu spolehlivě zachytí. Hodí se výhradně pro držení v bytě, a to i nevelkých rozměrů.

Průměrná délka života:
Boloňský psík se průměrně dožívá 14 - 15 let

Využití:
Společenský pes ;-)

bison.jpg  

ANGLICKÝ NÁZEV:
fr.: Bichon Havanais; angl.: Havanese; čes.:Havanský psík, Havanský bišonek
PŮVOD:
Havanský psík (Havanský bišonek) patří do skupiny bišonků, známých již od 17. a 18. století. Lze předpokládat, že tito psi byli španělskými osídlenci přivezeni na Kubu, kde došlo k jejich přeměně a odlišení od ostatních bišonků. Po několik staletí byli ve Španělsku oblíbení psi, které Havanský psík připomíná svým vzhledem, veselou povahou a strukturou srsti. Začátkem 20. století byla existence plemene ohrožena, ale zásluhou chovatelů v USA byl Havanský psík zachráněn a dále šířen, jeho zániku se tak zabránilo.
POPIS:
Havanský psík je statný, malý pes, pes silné konstituce, téměř hranatého tvaru. Končetiny jsou silné. Je hojně pokrytý měkkou,dlouhou, hustou a zvlněnou srstí. Jeho pohyb je živý a pružný. Výjimečně snadno a lehce se cvičí. Je laskavý, přirozeně šťastný a přívětivý, také však okouzlující a hravý, je v něm ukrytý malá kousek šaš   ka. Miluje děti a s nimi nekonečné 

 

 

hry.
Hlava je střední délky, s širokou, mírně zakulacenou lebkou a vystouplým čelem. Čenich je černý, postupně se zužující. Rty má jemné, těsné a hubené, líce jsou jemné a nenápadné. Oči jsou velké, mají mandlový tvar a hnědé zbarvení v odstínu tak tmavém, jak je to jen možné. Uši má posazeny vcelku vysoko, volně spadají podél lící, jsou lehce kulatě zakončeny. Krk je střední délky. Délka těla mírně přesahuje jeho výšku v kohoutku. Záda jsou rovná, nad ledvinami mírně klenutá. Ocas je nesený vysoko, je buď ve tvaru biskupské berly nebo je rolovaně přetočen přes záda, je vybaven pernatou, dlouhou srstí, hedvábné struktury. Přední nohy má rovné, souběžné a štíhlé, jejich kosti však mají dobrou strukturu. Vzdálenost od země k lokti nesmí být větší než vzdálenost mezi loktem a kohoutkem. V závislosti na jeho od přírody šťastné povaze má Havanský psík překvapivě lehký krok a pružnou chůzi.
VÝŠKA:
Havanský psík má v kohoutku 23 až 27 cm, s tolerancí od 21 do 29 cm.
VÁHA:
Havanský psík váží v rozmezí 3 až 6 kg. (Standard FCI přesnou váhu neuvádí.)
SRST:
Havanský psík má podsrstí vlněné, avšak ne příliš rozvinuté. Jeho krysí srst je velmi dlouhá, u dospělého psa měří 12 až 18 cm, je měkká, jemná a vlněná, může mít zvlněnou nebo kadeřavou formu. Veškeré úpravy srsti, zastřihávání nebo trimování jsou zakázány. Pouze úprava konečků srsti na tlapkách je povolena, a také mírné zastřihnutí srsti na čele, tak aby zcela nepřekrývala oči, je povolené.
Existují 2 druhy zbarvení:
1.)vzácné čistě bílé, s různými odstíny srnčí hnědé a havanské hnědé (tabáková, červenohnědá) ,
2.)povolené je také uznané zbarvení či místa (bílé, srnčí, havanské hnědé) s černými skvrnami a zcela černé.
CHARAKTER:
Havanský psík je chytrý a poslušný pes, oddaný své rodině, zbožňuje děti, k neznámým lidem se však někteří jedinci chovají podezřívavě. Je to skvělý přítel a společník pro všechny členy rodiny.
PÉČE:
Havanský psík má srst, která vyžaduje mnoho péče. Je nutné ji pravidelně a pečlivě kartáčovat a česat, a také potírat speciálním roztokem proti lámání chlupů. Chlupy, které vyrůstají mezi polštářky na tlapkách musíme pravidelně zastřihávat.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Havanský psík se průměrně dožívá 14 až 15 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
PLEMENO:
FCI IX. - Společenská plemena a toy.
Sekce 1 – Bišonci a příbuzná plemena.
Bez pracovní zkoušky.
OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
HAV :-))

juhuhuh.jpg

Když se lvíček v roce 1960 objevil v Guinnessově knize rekordů jako nejvzácnější plemeno psů na světě, málokdo věděl jak vlastně takový pejsek vypadá. Zvláštní, protože v dobách své největší slávy byl lvíček jedním z nejpopulárnějších společenských psíků. Lvíčci, nebo jim velmi podobní psi byli velmi oblíbenými mazlíčky vysoké šlechty po několik století. Vlastnila jej například princezna Kateřina von Mecklenburg z Německa, ale také italská velmi zámožná a mocná rodina Medicejů. Můžeme je dodnes sledovat v uměleckých dílech po celé Evropě již od 13. století. Na svých obrazech je ztvárnili takoví velikánové jako například Eyck, Tiziano, Cranach, Mostaert, Coques a hlavně Dürer a Goya. Právě na jednom z nejznámějších Goyových obrazů - Vévodkyně z Alby (viz. obrázek) je vyobrazen lvíček. Lvíček je tedy bezpochyby velmi starým plemenem.
V knihách a encyklopediích se lvíček objevuje již od roku 1555. Francouzský přírodovědec Buffon lvíčka pojmenoval Bichon de Petit Chien de Lion (malý lví bišonek) a francouzi se od té doby považují za zemi původu. Dnes je oficiální název Petit Chien Lion, ale mnohem více se na celém světě používá z němčiny převzatý Löwchen, nebo Lowchen pro anglicky mluvící země.
Proč tedy lvíček, kdysi tak oblíbený, na počátku 20. století málem vyhynul? Pravděpodobně s klesajícím významem tradiční šlechty klesala i obliba jejich miláčků. Všichni dnešní milovníci tohoto krásného plemeno můžeme děkovat jisté madam Bennertové z Bruselu, která se zasloužila o znovuvzkříšení lvíčků. Po 2. světové válce, když byli lvíčci z jediné chovatelské stanice na světě doslova vyhozeni na ulici, posbírala typově odpovídající jedince a díky trpělivé chovatelské práci se jí podařilo zastavit zdánlivě neodvratný konec tohoto plemene.

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
bisonek-frise.jpegangl.: Bichon Frise; fr.: Bichon á poil frisé
PŮVOD:
Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psíků, kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. Předpokládá se, že ho do Španělska na ostrov Tenerife dovezli španělští nebo finští námořníci a z ostrova se pak Bišonek již snadno dostal na kontinent. Dlouhou dobu vypadali tak, jak je ve 14. století námořníci objevili a neměnili se. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem. Teprve po první světové válce získal svůj ušlechtilý status. Bišonek byl uznán FCI, AKC, CKC, KCGB, ANKC
POPIS:
 Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí

Rty jsou tenké a černé. Líce jsou jemné, ne příliš svalnaté. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého, nikoli mandlového tvaru, živé, ne příliš velké, neukazují žádné bělmo a nesmí být příliš vystouplé. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou, jemně vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý, nesený hrdě a vysoko, jeho délka je zhruba v třetině délky těla. Ocas je posazený poněkud níže, než u Pudla, je nesený vzhůru, není rolovaný, ale půvabně zatočený přes linii páteře.
VÝŠKA:
Výška v kohoutku by neměla přesahovat 30 cm. Menší rozměr je výhodou.
SRST:
Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Jeho spirálovitá srst připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. V základě je přiznáno pouze bílé zbarvení, některé kluby však do 19 měsíců věku Bišonka také krémové nebo meruňkové skvrny na bílém podkladě.
CHARAKTER:
Malý Bišonek vás potěší, je to nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní, vždy připravený ke hře. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům
PÉČE:
Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Nezapomeňte mu hlídat a přistřihovat chloupky u očí a na tlapkách. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Заказать Рулонные Шторы В Спб

CharlesBum,8. 2. 2023 16:57

Рулонные шторы на тканевой основе мы повесили у себя на балконе https://prostore-spb.ru/shtory-plisse
Там стоит мой компьютер и все время солнце так и норовит попасть в лицо https://prostore-spb.ru/vertikalnye-zhalyuzi
Мы долго советовались, какие все-таки шторы лучше https://prostore-spb.ru/sale/
И в салоне https://prostore-spb.ru/otzyvy/

Для рулонных штор используют как натуральные, так и искусственные ткани https://prostore-spb.ru/shtory-s-fotopechatyu/
Для производства полотен часто применяют комбинации разного сырья https://prostore-spb.ru/header/header-def
Например, с хлопком отлично сочетается стекловолокно, а с вискозой и сатином – скрин https://prostore-spb.ru/vertikalnye-zhalyuzi
Древесина (бамбук) прекрасна сама по себе https://prostore-spb.ru/vertikalnye-zhalyuzi

Компактные, легкие рулонные шторы на стеклоблоки из ПВХ можно приклеить на двусторонний скотч или на клипсы с липким основанием https://prostore-spb.ru/rulonnye-shtory
Крепления часто идут в комплекте с конструкцией https://prostore-spb.ru/header/header-def
Фиксирующее покрытие чувствительно к повышению температуры, поэтому не стоит использовать для рам южной ориентации https://prostore-spb.ru/rimskie-shtory
В жаркий полдень изделие может поплыть https://prostore-spb.ru/gorizontalnye-zhalyuzi/

Тип установки https://prostore-spb.ru/shtory-plisse/

По способу крепления https://prostore-spb.ru/shtory-plisse

Высокая износостойкость, простота ухода и широкий выбор расцветок ставит рулонные шторы на первое место в выборе оформления окна https://prostore-spb.ru/gorizontalnye-zhalyuzi

Кабельный Ввод Купить

Davidlob,8. 2. 2023 16:55

Типоразмер: Midi-Tower, форм-фактор материнской платы: ATX, Micro-ATX, EATX, Mini-ITX, блок питания внизу, наличие окна на боковой стенке, число внутренних отсеков 3,5: 2, число внутренних отсеков 2,5 https://ke07.ru/catalog/dopolnitelnye-komponenty/elektrotehnicheskie-izdeliya/

На рендерах имеет смысл показывать степень глянцевости (матовости) поверхности и цвета:
Испытания: прибор в разработанном нами корпусе сутки пролежал в ведре с водой и после этого продолжал работать https://ke07.ru/catalog/potentiometer/

Типоразмер: Midi-Tower, число внутренних отсеков 2,5: 1, ширина: 230 мм, высота: 525 мм, глубина: 550 мм, максимальная высота процессорного кулера: 165 мм, максимальная длина видеокарты: 310 мм https://ke07.ru/catalog/dopolnitelnye-komponenty/izdeliya-iz-plastmassy/sostavnoj-kabelnyj-vvod/

Корпуса для рэа https://ke07.ru/catalog/dopolnitelnye-komponenty/kondensatory/

G828 Корпуса с площадью выреза под дисплей и для клавиатуры, идеально подходят для https://ke07.ru/catalog/radiatory/radiatory-seriya-ab/

Деревянные Таблички На Заказ

Winstondioro,8. 2. 2023 16:47

от 232 руб https://roshozdom.ru/aksessuary_iz_dereva/

Набор разделочных досок на подставке включает 4 разделочные доски, выполненные из прочного, безопасного для контакта с пищей пластика https://roshozdom.ru/razdelochnye_doski/razdelochnye_doski_iz_buka/
Доски из пластика являются одними из самых долговечных https://roshozdom.ru/razdelochnye_doski/razdelochnye_doski_kleenye/doska_derevyannaya_s_bortikami_dlya_raskatki_testa_buk_stoleshnica_750x500mm/
Набор разделочных досок на подставке устойчив к деформации, не разрушается, а кроме того, не скользит по пове https://roshozdom.ru/derevyannye_pribory/derevyannye_lozhki/

от 6 344 руб https://roshozdom.ru/

Разделочная доска https://roshozdom.ru/posuda_derevyannaya/doski_dlya_raskatki_testa_derevyannye/

от 7 434 руб https://roshozdom.ru/aksessuary_iz_dereva/derevyannye_tablichki/

Разделочная доска ТМ AGNESS – отличный выбор! Доска - необходимый многофункциональный аксессуар для кухни: она служит для разделки и нарезания продуктов, иногда для сервировки готовых блюд, а также в качестве подставки для горячих кастрюль, жаровен, сковородок https://roshozdom.ru/
Изделия https://roshozdom.ru/aksessuary_iz_dereva/derevyannye_salfetnicy/

Сдать Глюкозотолерантный Тест В Подольске

Marioreord,8. 2. 2023 15:01

История возникновения профессии стоматолог в России официально началась с Петра Первого, который и ввёл эту должность, после чего эта отрасль медицины начала стремительно развиваться https://www.energy-med.ru/diagnostika

Для того чтобы стать высококвалифицированным хирургом необходимо получить высшее медицинское образование, освоить новые методы и техники хирургического лечения, а также получить большой практический опыт проведения операций https://www.energy-med.ru/chirurgiya

Внимание! Неправильное использование тампона может вызвать вагинальную непроходимость, чреватую нарушением сексуальной функции, а в тяжёлых случаях— и невозможностью деторождения https://www.energy-med.ru/chirurgiya
Ни в коем случае не занимайтесь ! Для установки, снятия и других манипуляций с тампоном обратитесь в медицинское учреждение, прошедшее государственную регистрацию, имеющее лицензию на осуществление медицинской деятельности и аккредитацию на установку тампонов https://www.energy-med.ru/kosmetolog


Гиппократ это первый знаменитый врач, живший в Древней Греции https://www.energy-med.ru/
С его деятельности началось развитие медицины как науки: он сумел объединить все предыдущие знания в единое целое и стал праотцом профессии https://www.energy-med.ru/
Он первый обратил внимание на причины возникновения болезней, доказал, что на здоровье человека влияют внешние факторы https://www.energy-med.ru/drugoye
Медики-студенты произносят клятву Гиппократа, которая выражает основные морально-этические принципы поведения врача (не причини вреда и т https://www.energy-med.ru/kosmetolog
д https://energy-med.ru/
) https://www.energy-med.ru/drugoye

Во время операции хирург полностью руководить процессом, дает инструкции ассистентам, анестезиологу и медицинским сестрам https://www.energy-med.ru/dety#!/tab/450562509-3>платный
От ответственности, компетентности и правильных решений врача хирурга напрямую зависит исход операции и состояние пациента https://www.energy-med.ru/terapiya

Оборудование Пищевое

Wesleybon,8. 2. 2023 14:41

Основной материал, используемый нами для создания каждого отдельного агрегата – нержавеющая сталь https://пищевоеоборудование.рф/katalog/glazirovshhiki-pogruzhnoj/
Благодаря ее особенностям пищевые технологические устройства работают намного дольше https://пищевоеоборудование.рф/katalog/konvejera-z-obraznye/kopiya-mashina-mojki-sushki-banki-mmsb-2000
Любой агрегат будет легко содержать в чистоте, кроме того, данный сплав полностью безопасен для человека https://пищевоеоборудование.рф/katalog/kotel-pishhevarochnyj-s-meshalkoj-kpm-100/kotel-pishhevarochnyj-s-meshalkoj-kpm-r-100
Мы также используем современные технологии для более удобной эксплуатации приборов, чтобы процесс изготовления занимал минимум времени при обеспечении максимальной производительности https://пищевоеоборудование.рф/katalog/konvejera-z-obraznye/konvejer-cepnoj-dlya-banok-kcb-z

Открытие небольшого пищевого производства, безусловно, предполагает наем персонала https://пищевоеоборудование.рф/katalog/konvejera-z-obraznye/kopiya-konvejer-s-priemnym-bunkerom-elevator-2000
В среднем в мини-цехах работает от 2х до 10 человек https://пищевоеоборудование.рф/katalog/mashina-mojki/mashina-mojki-ovoshhej-mmo-1000
Производительность оборудования может быть увеличена, если цех будет работать в 2 смены, в этом случае потребуется дополнительных работников https://пищевоеоборудование.рф/katalog/kotel-pishhevarochnyj-s-meshalkoj-kpm-100/kotel-pishhevarochnyj-s-meshalkoj-kpm-r-100
Продолжим рассмотрение предложенных примеров https://пищевоеоборудование.рф/katalog/konvejera-z-obraznye/konvejer-podemnyj-dlya-melkoj-frakcii-kpm-z

После прохождения по транспортеру овощи направляются в моечную машину https://пищевоеоборудование.рф/moskva/katalog/oprokidyvateli-kontejnerov-i-telezhek/oprokidyvateli-bochek-ob-250
Она работает в разных режимах, которые также зависят от сырья https://пищевоеоборудование.рф/katalog/bunkera-nakopitelnye-priemnye/
К примеру, для моркови и свеклы задается жесткий режим мойки, для томатов – более щадящий https://пищевоеоборудование.рф/katalog/centrifuga-reaktivnaya-ustanovka/centrifuga-s-odnoj-korzinoj-ck-30
Моющие машины могут быть роликовыми, конусными, дисковыми, щеточными, вибрационными https://пищевоеоборудование.рф/katalog/sanpropuskniki-doz-200/

УДК 624 https://пищевоеоборудование.рф/katalog/izdeliya-iz-nerzh.-stali-aisi304/blok-formy-dlya-zamorozki-800h250h60-mm/ottajshhik-blok-form-obf-1
131 Наклоннова М https://пищевоеоборудование.рф/moskva/katalog/oprokidyvateli-kontejnerov-i-telezhek/oprokidyvateli-bochek-ob-250
И https://пищевоеоборудование.рф/katalog/mashina-mojki/
РАЗДЕЛИТЕЛЬНАЯ ЖЕЛЕЗОБЕТОННАЯ СТЕНКА С ОТВЕРСТИЯМИ Аннотация https://пищевоеоборудование.рф/katalog/bunkera-nakopitelnye-priemnye/
В статье рассмотрены предложения по проекту новой конструкции разделительной системы в грунтовом массиве для обеспечения
Упаковочная машина разрабатывается нашей компанией с учетом развития потребительского рынка и потребностей конкретных производителей https://пищевоеоборудование.рф/katalog/bunkera-nakopitelnye-priemnye/farshemeshalka-smesitel-tip-farsh-2-150-aisi-304
В нашем ассортименте имеется фасовочное и упаковочное оборудование вертикального типа и упаковочная машина горизонтального типа https://пищевоеоборудование.рф/katalog/mashina-mojki/

Плиточные скороморозильные аппараты в свою очередь делятся по способу загрузки продукции на горизонтальные и вертикальные https://пищевоеоборудование.рф/katalog/mashina-mojki/mashina-mojki-ovoshhej-mmo-1000
Они предназначены для переработки рыбной продукции и морепродуктов, мясных продуктов и полуфабрикатов из мяса, а также плодоовощной продукции https://пищевоеоборудование.рф/katalog/mashina-mojki/mashina-mojki-upakovannoj-produkcii-mmup-40

https://telegra.ph/Avada-222-igrovye-avtomaty-na-dengi-12-13#Авада 222 игровые автоматы на деньги

Phillipzer,8. 2. 2023 13:38

https://telegra.ph/Casino-vavada-12-13#Casino vavada
https://telegra.ph/Bonus-vavada-12-13-2#Бонус вавада
https://telegra.ph/Oficialnyj-sajt-kazino-vavada-oficialnyj-12-13#Официальный сайт казино вавада официальный
https://telegra.ph/Nevada-kazino-12-13#Невада казино
https://telegra.ph/Kazino-vavada-zerkalo-onlajn-12-13#Казино вавада зеркало онлайн
https://telegra.ph/Kazino-vavada-oficialnyj-vhod-zerkalo-rabochee-12-13#Казино вавада официальный вход зеркало рабочее
https://telegra.ph/Avada-kazino-oficialnyj-sajt-bonusy-spasibo-12-13#Avada казино официальный сайт бонусы спасибо
https://telegra.ph/Avada-kazino-oficialnyj-sajt-vhod-besplatnyj-12-13#Авада казино официальный сайт вход бесплатный
https://telegra.ph/Casino-vavada-zanimatsya-stavki-sverh-finansovyh-riskov-vypolniv-usloviya-vne-12-13#Casino vavada заниматься ставки сверх финансовых рисков выполнив условия вне
https://telegra.ph/Kazino-vavda-oficialnyj-sajt-12-13#Казино вавда официальный сайт

Ремонт квартир Киев

Ремонт квартир Киев,8. 2. 2023 2:13

Ремонт квартиры Киев по доступным ценам.

Работаем быстро, качественно, держим сроки!

Наш сайт - https://evrorem.kiev.ua/

Siec salonow fryzjerskich w Warszawie

salony fryzjerskie,8. 2. 2023 1:11

Siec salonow fryzjerskich w Warszawie - Haircut Express.

Nasza strona internetowa - https://haircutexpress.eu/

Заработок через интернет

StevenWrish,7. 2. 2023 12:40

Бери и повторяй, заработок от 50 000 рублей. https://vk.com/zarabotok_v_internete_dlya_mam - заработок через интернет

slot online

Anthonyabeft,7. 2. 2023 10:07



"Daftar Slot Online Langsung Dapat Freechip Tanpa Deposit Awal Terpercaya"

Jika Anda ingin bermain judi slot online dengan bonus freechip tanpa deposit awal, ada baiknya untuk bergabung di situs judi slot online terpercaya. Bonus freechip atau freebet akan membantu Anda memainkan betting slot online tanpa harus mengeluarkan modal. Dalam situs ini, peluang meraih kemenangan terbuka lebar bagi seluruh pemain yang bergabung.

Untuk memperoleh bonus freebet ini, cukup mendaftarkan diri sebagai member aktif dan fokus bermain setiap harinya. Bonus freebet ini berlaku pada jenis provider dan game slot yang sudah ditentukan oleh bandar judi slot online.

Situs kami adalah salah satu dari situs judi slot online terpercaya yang menawarkan banyak pilihan permainan beserta bonus freechip yang menguntungkan. Beberapa diantara daftar platform gambling slot online yang bekerja sama dengan situs kami antara lain Pragmatic Play, Microgaming, CQ9, PG Soft, Joker Gaming, dan Habanero.

Pragmatic Play menempati posisi pertama sebagai provider gambling slot online dengan bonus freebet yang wajib dicoba. Microgaming, sebagai raksasa industri iGaming, menawarkan permainan judi slot online dan live casino online terbaik beserta bonus freebet yang menguntungkan. CQ9 menawarkan bonus sensasional berupa mega jackpot yang mencapai ratusan juta rupiah. PG Soft atau Pocket Games Soft menawarkan ratusan jenis slot online dengan tema fantasi dan bonus freebet tanpa deposit. Joker Gaming, provider terbaik yang pertama kalinya hadir di Indonesia, memiliki izin resmi dan memberikan bonus freebet kepada setiap member. Habanero menjadi salah satu dari provider gambling yang bekerja sama dengan situs judi slot online terpercaya dan memberikan bonus freebet pada setiap member.

Jangan ragu untuk bergabung dan merasakan sensasi bermain judi slot online dengan bonus freechip tanpa deposit awal hanya di situs judi slot online terpercaya.

Записаться К Детскому Лору

HenryFrope,7. 2. 2023 7:26

Метод исследования, который помогает оценить состояние слизистой оболочки трахеи и бронхов https://www.uni-ort.ru/physicaltherapy
Исследование выполняют натощак https://www.uni-ort.ru/pediatrics
Для проведения фибробронхоскопии проводят местное обезболивание, а затем через ротовую или носовую полость вводят фибробронхоскоп в просвет трахеи https://www.uni-ort.ru/physicaltherapy
На конце этого прибора находится лампочка и камера, которая передает изображение на монитор https://www.uni-ort.ru/orthopedics

Различают следующие виды гемофилии:
Ветряная оспа ( ветрянка )
Главная задача осмотра и лечения – поддержание здоровья ног https://www.uni-ort.ru/pediatrics
Кстати, врачи помогут подобрать правильную обувь, ортопедические стельки с целью профилактики усталости, болезней и деформаций https://www.uni-ort.ru/promo
Что особенно актуально для детей, ведь активные темпы роста предрасполагают к различным деформациям; беременным женщинам — для профилактики варикозного расширения вен; а также пожилых пациентов — для улучшения стойкости походки https://www.uni-ort.ru/orthopedics

Опрос https://www.uni-ort.ru/promo

Одышка https://www.uni-ort.ru/gastroenterology

Постельного

AngelGor,7. 2. 2023 7:13

1) фамилия, имя, отчество субъекта персональных данных;
Постельное белье https://sabava-online.ru/terrakotovoe-zhakkardovoe-pokrivalo-s-bezhevimi-vstavkami-i-cvetochnoj-vishivkoj.html

Производитель : CLASSIC by T Страна бренда : Россия Материал : Ранфорс Декоративный материал : Отсутствует Тип печати : Реактивная Упаковка : Прямоугольная ПВХ https://www.sabava-online.ru

Сегодня покупателям предоставлена возможность широчайшего выбора постельного белья в большой ценовой линейке https://sabava-online.ru/postelnoe-bele/
Оно представлено на любой вкус и кошелек https://sabava-online.ru/dekorativnie-navolochki/
Среди адресованной потребителю продукции есть комплекты:
В нашем интернет-магазине вы можете выбрать и недорого купить хороший комплект постельного белья из сатина и других популярных материалов https://sabava-online.ru/navolochki-na-podushki/
Нами осуществляется продажа однотонного и принтованного, с животными, с 3-D эффектом постельного https://sabava-online.ru/dekorativnie-navolochki/

Требования к постельному белью из Иваново https://sabava-online.ru/terrakotovoe-zhakkardovoe-pokrivalo-s-bezhevimi-vstavkami-i-cvetochnoj-vishivkoj.html

Cnc Станки Купить

Blakeden,7. 2. 2023 7:12

Используются в рекламном и мебельном бизнесе https://triosi.ru

Для грубой и финишной обработки цветных металлов подойдет фрезерный и гравировальный аппарат с функцией 3D https://triosi.ru/catalog/series-d/d-600
Он служит для серийной работы с литыми заготовками, выпуска изделий из алюминиевых плит и листов https://triosi.ru/catalog/series-d/d-600
Для ускорения производственного процесса возможна комплектация системой автоматической смены инструмента https://triosi.ru

Некоторые элементы мебели или столярные изделия соединяются между собой https://triosi.ru
Шипом называют выступ на конце одной из двух заготовок, который входит в паз, предусмотренный в другой https://triosi.ru

Станок фрезерной группы с ЧПУ автоматически выполняет операции, информация о которых предварительно записана на один из носителей https://triosi.ru
Программы, которые управляют его работой, могут быть нескольких типов https://triosi.ru

Определение значений коррекций, связанных с размерами инструментов, запись их по видам и номерам корректоров https://triosi.ru/catalog/series-d/d-600

• Направляющие скольжения по 3-м осям, коробчатого типа https://triosi.ru
Поверхность направляющих упрочняется по HRC55 на глубину 2 мм, серия SV/QV https://triosi.ru/catalog/series-d/d-600

Римские Шторы Рулонные

CharlesBum,7. 2. 2023 6:22

В спальне и детской безусловным фаворитом будет Blackout с кассетной системой закрытого типа https://prostore-spb.ru/shtory-s-fotopechatyu
Это позволит высыпаться даже при раннем рассвете и в условиях большого города, когда уличная иллюминация ночью мешает качественному сну https://prostore-spb.ru/header/header-def

Окна нашей квартиры смотрят на западную сторону, поэтому летом солнышко в нашу квартиру входит около 11и часов утра и гостит до самого заката https://prostore-spb.ru/montazh-i-dostavka
Невольно встал вопрос о приобретении защитных штор https://prostore-spb.ru/rimskie-shtory/

Серые https://prostore-spb.ru/shtory-plisse/

Такие шторы станут одним из ключевых элементов, если вы решили со вкусом оформить гостиную в современном стиле https://prostore-spb.ru/otzyvy/

Как выбрать рулонные шторы https://prostore-spb.ru/shtory-s-fotopechatyu

Способность контроля освещенности зависит от структуры и плотности материала https://prostore-spb.ru/shtory-s-fotopechatyu

Купить Кушетка Массажная Складная

DavidloW,6. 2. 2023 22:51

ВОСТОК-СЕРВИС https://medihouse.ru/hirurg-kostyumy

В “Медстайл” найти необходимую медицинскую профессиональную одежду смогут и мужчины и женщины с разным размером одежды и предпочтениями https://medihouse.ru
В продаже имеется качественная одежда:
Рубашки мужские https://medihouse.ru/

Брючные костюмы , как правило, носят медицинские сестры и врачи-хирурги https://medihouse.ru/content/tablica-razmerov
Работники хирургических отделений были первыми, кто стал носить костюмы https://medihouse.ru/catalog-tables/derevyannye-stoly
В отличие от халата, который является достаточно свободной одеждой, костюм , если при его разработке были совершены ошибки, либо он не подходит по размеру, может доставлять владельцу дискомфорт https://medihouse.ru/w-med-odezhda/halaty-zhenskie
По этой причине медицинские костюмы важно подбирать особенно тщательно https://medihouse.ru/catalog-grooming

Далее медицинская специальная одежда в виде белого халата перестала быть обязательным атрибутом врачей других специальностей https://medihouse.ru/w-med-odezhda/yubki
Стоматологи и педиатры не раз поднимали вопрос о негативном влиянии белого цвета на психику некоторых пациентов https://medihouse.ru/product/massazhnyy-stol-s-elektroprivodom-profi-1
В настоящее время многие из них используют спецодежду розового или фиалкового оттенков, которые располагают к доверию и максимально успокаивают https://medihouse.ru/w-med-odezhda/sarafany

Мужская медицинская одежда https://medihouse.ru/catalog-tables/stacionarnye-stoly

Стихи На Надгробные Памятники

LarryCrals,6. 2. 2023 22:03

Для надписей используют разные шрифты – кириллицу, экзамен, пропись, боярский и т https://graal-spb.ru/ogrady/kovanye-ogrady.html
д https://graal-spb.ru/drugie-izdeliya/medalions.html
Рекомендуется выбрать простой вариант, например брусок или антикву https://graal-spb.ru/uslugi/izgotovleniye-pamyatnikov.html
Выполненные ими символы хорошо читаются даже с большого расстояния https://graal-spb.ru/uslugi/izgotovleniye-pamyatnikov.html

Центр камня https://graal-spb.ru/ogrady/kovanye-ogrady.html

Ограниченная сфера применения https://graal-spb.ru/uslugi.html
Гравировка хорошо видна только на черном или хотя бы темном камне, с поверхностью которого она контрастирует https://graal-spb.ru/pamyatniki/dvoynye.html
Неразличимость во время дождя, снега или просто в сырую погоду https://graal-spb.ru/drugie-izdeliya/izdeliya-iz-bronzy.html
Это можно предотвратить, регулярно обрабатывая камень влагонепроницаемым составом https://graal-spb.ru/kontakty.html
Высокая стоимость https://graal-spb.ru/news/kogda-stavyat-pamyatnik-posle-pokhoron.html
Гравировка сложнее в изготовлении, чем фотокерамика https://graal-spb.ru/uslugi/blagoustroystvo.html
Монохромное исполнение https://graal-spb.ru/news/epitafii-na-semeynyy-pamyatnik.html
Метод позволяет варьировать оттенки только между белым и серым https://graal-spb.ru/drugie-izdeliya/gravirovka-teksta.html

Памятники из гранитной и мраморной крошки в Иркутске - являются наиболее бюджетным вариантом покупки https://graal-spb.ru/pamyatniki.html
Информационный каталог изготовителей и продавцов ритуальных памятников на могилу из крошки в Иркутске, Россия https://graal-spb.ru/uslugi/izgotovleniye-pamyatnikov.html

Если женщина умерла в молодом возрасте, можно использовать символы в виде полураскрывшегося цветочного бутона https://graal-spb.ru/pamyatniki/eksklyuzivnye.html

Если рядом с могилой забронированы места для других родственников, нет смысла устанавливать дорогое долговечное надгробие из гранита со сложными художественными элементами https://graal-spb.ru/ogrady.html
Правильнее предпочесть относительно дешевый временный вариант из бетона или даже дерева, с тем чтобы впоследствии заказать красивый памятник для всего захоронения https://graal-spb.ru/ogrady/kovanye-ogrady.html

Пульмонолога

Marioreord,6. 2. 2023 21:59

Ринопластика является одним из наиболее распространенных видов операций в пластической хирургии https://www.energy-med.ru/kosmetolog
Ринопластика назначается по эстетическим и функциональным показаниям, либо их совокупности https://www.energy-med.ru/diagnostika#!/tab/450642413-7]
Часто пациенты, решившиеся на эстетическую пластику носа, желают уменьшить размер носа, удалить горбинку, изменить очертания, поднять или опустить кончик носа https://www.energy-med.ru/diagnostika#!/tab/450642413-7]

Особым образом рассматривается процесс постановки анестезии https://www.energy-med.ru/terapiya
Значительно облегчает ситуацию , применяемая перед постановкой основной обезболивающей инъекции https://www.energy-med.ru/diagnostika#!/tab/450642413-7]

После того, как принято решение о проведении операции, начинается так называемый предоперационный период https://energy-med.ru/
Хирург изучает анатомический атлас, зачитывая избранные места вслух или изображая их в лицах, точит инструменты, беседует с анестезиологом и медсёстрами, ободряя их https://www.energy-med.ru/drugoye
В это время пациент моется в бане, стрижётся, бреется, составляет завещание, в случае необходимости проводит религиозные обряды, соответствующие его вероисповеданию https://www.energy-med.ru/chirurgiya
В некоторых случаях анестезиолог проводит с пациентом так называемую премедикацию, выпивая с ним по сто граммов медицинского спирта для храбрости https://www.energy-med.ru/
Международные хирургические гайдлайны не рекомендуют анестезиологу производить более десяти премедикаций в сутки https://www.energy-med.ru/dety#!/tab/450562509-3>платный

Канал корня вычищается и пломбируется специальным материалом, способствующим восстановлению костной ткани https://www.energy-med.ru/terapiya
Несмотря на то, что цистэктомия относится к радикальным методикам, она позволяет сохранить зуб и питающий его сосудисто-нервный пучок https://www.energy-med.ru/diagnostika#!/tab/450642413-7]

по укорочению челюстной дуги https://www.energy-med.ru/
Для этого, в кости альвеолярного гребня иссекают небольшой участок, и фиксируют стягивающую конструкцию https://www.energy-med.ru/
В процессе лечения, она требует регулярной активации https://www.energy-med.ru/drugoye

Джейсон— сторонник классических методов https://www.energy-med.ru/kosmetolog
Известен своей консервативностью и проведением сложнейших операций подручными предметами и даже просто— руками https://www.energy-med.ru/chirurgiya
Основной тезис доктора Джейсона—

slot gacor

Eugenedus,6. 2. 2023 13:23



Indonesia merupakan rumah bagi salah satu situs judi slot terbesar dan terpercaya, yaitu Pragmatic Play. Pragmatic Play adalah provider game internasional yang unggul dalam pembuatan permainan slot gacor gampang menang, dengan tingkat kemenangan hingga lebih dari 90%. Situs judi slot gacor terpercaya bekerja sama dengan Pragmatic Play untuk menyediakan berbagai pilihan permainan slot gacor.

Beberapa permainan slot gacor terpopuler dari Pragmatic Play adalah Aztec Gems, Joker Jewels, dan Gates of Olympus. Ketika mem

ilih layanan situs judi slot gacor, penting untuk memperhatikan karakteristik situs tersebut, seperti memiliki izin lisensi resmi, sistem transaksi yang aman dan cepat, layanan customer service yang baik, banyak pilihan permainan, serta bonus dan promosi yang menarik.

Untuk memastikan keamanan dan keuntungan dalam bermain judi slot gacor, sebaiknya memilih situs judi terpercaya yang memenuhi karakteristik tersebut.

situs slot

JerrypeP,6. 2. 2023 13:15



Exploring the Online Slot Gambling Landscape in 2023: Top Platform Providers"

The world of online gambling is constantly evolving and the online slot gambling industry is no exception. In Indonesia, players have access to a wide range of trusted and reliable platforms that offer exciting games and the opportunity to win big. Here are five of the best providers to consider if you're looking to dive into the world of online slot gambling.

Pragmatic Play - This international provider has teamed up with a top online slot gambling site in Indonesia to offer players a fantastic experience. Pragmatic Play's games offer a high chance of winning, with an impressive 98% overall win rate.

PG Soft - A popular choice among players worldwide, PG Soft is a great option for online slot gambling. The platform's standout game, Mahjong Ways, has a 95% win rate.

Microgaming - The pioneer in online slot software distribution and development, Microgaming has been around since 1994. It has distributed hundreds of millions in progressive jackpot bonuses to winners over the years.

Joker Gaming - Also known as Joker123, this provider was the first to introduce online slot gambling in Indonesia. With a 94% Return to Player rate, Joker Gaming's online slot games are both exciting and potentially lucrative. The platform is also home to the popular online fishing game.

Habanero - Ideal for beginners, Habanero is a highly sought-after platform with a high win rate and low betting costs. Players can enjoy the best slot games from Habanero with a minimum deposit of just IDR 10,000.

These are just a few of the top platform providers for online slot gambling in Indonesia. Whether you're a seasoned player or new to the scene, there's something for everyone. Make sure to choose a trusted and licensed platform for a safe and enjoyable experience.

MOM TAKES A DRIVE A HORSE COITION PORN

Timothysit,6. 2. 2023 11:56

Jean, his mommy's younger sister, arrived at the parliament bright and at daybreak on Saturday morning.

"Hi squirt," she said. Rick didn't resent the slate it was a moniker she had prearranged him when he was born. At the tempo, she was six and thought the repute was cute. They had unendingly been closer than most nephews and aunts, with a customary hardly live-in lover thought technique she felt it was her bit to help arrogate care of him. "Hi Jean," his mammy and he said in unison. "What's up?" his care for added.

"Don't you two remember, you promised to resist me filch some furniture in sight to the storage drop at Mom and Dad's farm. Didn't you from some too Terri?"

"Oh, I fully forgot, but it doesn't matter for it's all separated in the aid bedroom." She turned to her son. "Can you serve Rick?"

"Yeah," He said. "I've got nothing planned to the day. Tod's discernible of village and Jeff is sick in bed, so there's no united to idle out with."

As muscular as Rick was, it was smooth a lot of opus to pressure the bed, strongbox and boxes from his aunts line and from his own into the pickup. Definitively after two hours they were genial to go. Rick covered the anxiety, because it looked like дождь and parallel with had to upset a couple of the boxes favoured the sundries backdrop it on the heart next to Jean.

"You're effective to participate in to participate in on Rick's lap," Jean said to Terri, "There won't be sufficiently office otherwise."

"That will be alright, won't it Rick?" his natural said.

"Effectively as extensive as you don't weigh a ton, and take up the whole side of the stuff," he said laughing.

"I'll acquire you positive I weigh one hundred and five pounds, young man, and I'm exclusive five foot three, not six foot three." She was grinning when she said it, but there was a little bit of pride in her voice. At thirty-six, his nourisher had the main part and looks of a squiffed coterie senior. Although infrequent extreme shape girls had 36C boobs that were robust, firm and had such important nipples, benefit a number ten ass. Profession his attention to her portion was not the pre-eminent preoccupation she could have done.

He settled himself in the posteriors and she climbed in and, placing her feet between his, she lowered herself to his lap. She was wearing a silken summer put on fancy dress and he had seen sole a bikini panty profession and bra beneath it. He immediately felt the ardour from her masses go into his crotch area. He turned his viewpoint to the parkway ahead. Jean pulled away, and moments later they were on the motherland method to the lease, twenty miles away.
https://thetranny.com/videos/132103/blue-office-skirt-with-a-pink-satin-half-slip/