Jdi na obsah Jdi na menu
 


bišonci

bolonacek.jpg

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
angl.: Bolognese; fr.: Bichon Bolognese; čes.: Boloňský psík, Boloňáček

Země původu:
Itálie

Historie:
Toto plemeno pochází původem z Itálie, stejně jako např. maltézský psík, italský chrtík, neapolská doga apod. Není jasné, jak toto vzniklo, ale předpokládá se, že křížením maltézáčka a malého bílého pudla. Boloňští psíci byli známí již v odobí starověkého Říma. V 11. a 12. století bylo toto plemeno velice oblíbené a v renesanci patřilo mezi nejoblíbenější dary. Tyto pejsky vlastnily např. Marie Terezie, carevna Kateřina II. a madame Pompadour. Na obrazech slavných malířů jako Tizian, Goia, Carpacia atd. jsou vyobrazení pejsci, velice podobní boloňáčkům (není jisté jestli to nebyl třeba bischon frise, se kterým se v té době ještě hodně zaměňoval). V roce 1882 byl v Itálii zřízen registr, kde se zapisovali čistokrevní chovní psi. Po válce zůstal boloňský psík už jen u jediného chovatele(Maria Persichiho), který t oto plemeno

zachránil před vyhynutím. Po roce 1979 se manželé Bonannovi rozhodli pokusit se o rozšíření chovu. Jelikož ovšem většina z papírových pejsků měla závažné vady, hledali pejsky bez průkazu původu, zato odpovídající standardu. A tak se jim po několika letech podařilo chov opět obnovit.
Zakladatelkou chovu tohoto plemene je u nás paní Hildegarda Kuběnová, která si v roce 1987 přivezla svou první fenku Amandu von Dato.

Popis:
Boloňský psík je na první pohled zavalitý, avšak kompaktní pejsek, pokrytý chmýřovitě načechranou srstí bílé barvy. Je kvadraticky stavěný tzn. jeho výška v kohoutku se rovná jeho délce. Lebka je mírně vejčitého tvaru, spíše plochá v horní části, délka lebky je o trochu delší, než délka čenichu. Hlava má střední délku, dosahuje 1/3 jeho výšky v kohoutku, a výrazný stop. Nos je ve stejné linii jako nosní hřbet, při pohledu z profilu je jeho přední strana vertikální, je velký a musí být černý. Délka čenichu se rovná 2/5 délky hlavy. Oči jsou posazené téměř na přední části, jsou dobře otevřené a větší, než je obvyklé. Oční víčko je okrouhlé, oko nesmí být vystouplé, oční bělmo není viditelné. Lemy očních víček musí být černé a duhovka tmavé barvy. Uši jsou vysoko nasazané, dlouhé a visící, v místě nasazení dosti pevné, mírně odstávající od hlavy. Krk je bez laloku, jeho délka se rovná délce hlavy. Kohoutek je z pohledu horní linie nápadný jen mírně. Z profilu jsou záda rovná, v oblasti ledvin mírně do oblouku. Hruď má objemnou, spadající až do úrovně loktů. Ocas je posazený v linii zádi, je nošený v zatočení přes záda.

Výška v kohoutku:
pes - 27 až 30 cm.
fena - 25 až 28 cm.
výška u psů pod 25 a nad 33 a u fen pod 22 a nad 32 je závažná vada, vyřazující z chovu

Délka trupu je stejná jako výška v kohoutku.

Váha:
Boloňský psík váží od 2,5 do 4kg.(pokud si svého miláčka nevykrmíte)

Ocas:
nesen v oblouku nad hřbetem

Srst:
Středně dlouhá(okolo 10cm), po celém těle, nikdy nepřiléhá, na tlamě kratší, připomínající "afro", přiznaná barva je čistě bíla, bez skvrn nebo jiných odstínů bílé.

Charakter:
Boloňský psík je veselý, milý, přítulný a roztomilý společník, je to hravý a lehce přizpůsobivý pejsek. Je odvážný, podnikavý, poslušný a velmi učenlivý, dokáže se naučit spoustu pěkných kousků pro pobavení. Je to takový domácí šašek a klaun. Nekouše a není agresivní. K cizím lidem je nedůvěřivý, spíše rezervovaný, avšak svou rodinu bezmezně miluje. Rád se proběhne po zahradě, ale nepohrdne ani procházkami a to klidně i dlouhými. Nikdy však sám, vždycky v doprovodu svého páníčka. Miluje společnost dětí, ale přizpůsobí se klidně i starším lidem. Pro svoji úžasnou povahu si vysloužil přezdívku "antistresový pes".

Péče:
Boloňský psík vyžaduje pravidelnou péči o srst. Pokud je srst pevnější, stačí česat 1x týdně, jemnější variantu je dobré česat alespoň 1x za dva dny. Chloupky v okolí čenichu a očí je nutné pravidelně česat a mýt. Je velmi důležité udržovat čisté oči, zabrání se tak nadměrnému slzení a tím i nežádoucímu zabarvení srsti v jejich okolí. Chloupky v uších je třeba odstraňovat a chloupky mezi polštářky na tlapkách je nutné zastříhávat a to hlavně v zimě. Boloňský psík však nelíná, při pravidelném kartáčování se odumřelé chlupy na hřebenu spolehlivě zachytí. Hodí se výhradně pro držení v bytě, a to i nevelkých rozměrů.

Průměrná délka života:
Boloňský psík se průměrně dožívá 14 - 15 let

Využití:
Společenský pes ;-)

bison.jpg  

ANGLICKÝ NÁZEV:
fr.: Bichon Havanais; angl.: Havanese; čes.:Havanský psík, Havanský bišonek
PŮVOD:
Havanský psík (Havanský bišonek) patří do skupiny bišonků, známých již od 17. a 18. století. Lze předpokládat, že tito psi byli španělskými osídlenci přivezeni na Kubu, kde došlo k jejich přeměně a odlišení od ostatních bišonků. Po několik staletí byli ve Španělsku oblíbení psi, které Havanský psík připomíná svým vzhledem, veselou povahou a strukturou srsti. Začátkem 20. století byla existence plemene ohrožena, ale zásluhou chovatelů v USA byl Havanský psík zachráněn a dále šířen, jeho zániku se tak zabránilo.
POPIS:
Havanský psík je statný, malý pes, pes silné konstituce, téměř hranatého tvaru. Končetiny jsou silné. Je hojně pokrytý měkkou,dlouhou, hustou a zvlněnou srstí. Jeho pohyb je živý a pružný. Výjimečně snadno a lehce se cvičí. Je laskavý, přirozeně šťastný a přívětivý, také však okouzlující a hravý, je v něm ukrytý malá kousek šaš   ka. Miluje děti a s nimi nekonečné 

 

 

hry.
Hlava je střední délky, s širokou, mírně zakulacenou lebkou a vystouplým čelem. Čenich je černý, postupně se zužující. Rty má jemné, těsné a hubené, líce jsou jemné a nenápadné. Oči jsou velké, mají mandlový tvar a hnědé zbarvení v odstínu tak tmavém, jak je to jen možné. Uši má posazeny vcelku vysoko, volně spadají podél lící, jsou lehce kulatě zakončeny. Krk je střední délky. Délka těla mírně přesahuje jeho výšku v kohoutku. Záda jsou rovná, nad ledvinami mírně klenutá. Ocas je nesený vysoko, je buď ve tvaru biskupské berly nebo je rolovaně přetočen přes záda, je vybaven pernatou, dlouhou srstí, hedvábné struktury. Přední nohy má rovné, souběžné a štíhlé, jejich kosti však mají dobrou strukturu. Vzdálenost od země k lokti nesmí být větší než vzdálenost mezi loktem a kohoutkem. V závislosti na jeho od přírody šťastné povaze má Havanský psík překvapivě lehký krok a pružnou chůzi.
VÝŠKA:
Havanský psík má v kohoutku 23 až 27 cm, s tolerancí od 21 do 29 cm.
VÁHA:
Havanský psík váží v rozmezí 3 až 6 kg. (Standard FCI přesnou váhu neuvádí.)
SRST:
Havanský psík má podsrstí vlněné, avšak ne příliš rozvinuté. Jeho krysí srst je velmi dlouhá, u dospělého psa měří 12 až 18 cm, je měkká, jemná a vlněná, může mít zvlněnou nebo kadeřavou formu. Veškeré úpravy srsti, zastřihávání nebo trimování jsou zakázány. Pouze úprava konečků srsti na tlapkách je povolena, a také mírné zastřihnutí srsti na čele, tak aby zcela nepřekrývala oči, je povolené.
Existují 2 druhy zbarvení:
1.)vzácné čistě bílé, s různými odstíny srnčí hnědé a havanské hnědé (tabáková, červenohnědá) ,
2.)povolené je také uznané zbarvení či místa (bílé, srnčí, havanské hnědé) s černými skvrnami a zcela černé.
CHARAKTER:
Havanský psík je chytrý a poslušný pes, oddaný své rodině, zbožňuje děti, k neznámým lidem se však někteří jedinci chovají podezřívavě. Je to skvělý přítel a společník pro všechny členy rodiny.
PÉČE:
Havanský psík má srst, která vyžaduje mnoho péče. Je nutné ji pravidelně a pečlivě kartáčovat a česat, a také potírat speciálním roztokem proti lámání chlupů. Chlupy, které vyrůstají mezi polštářky na tlapkách musíme pravidelně zastřihávat.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Havanský psík se průměrně dožívá 14 až 15 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
PLEMENO:
FCI IX. - Společenská plemena a toy.
Sekce 1 – Bišonci a příbuzná plemena.
Bez pracovní zkoušky.
OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR :
HAV :-))

juhuhuh.jpg

Když se lvíček v roce 1960 objevil v Guinnessově knize rekordů jako nejvzácnější plemeno psů na světě, málokdo věděl jak vlastně takový pejsek vypadá. Zvláštní, protože v dobách své největší slávy byl lvíček jedním z nejpopulárnějších společenských psíků. Lvíčci, nebo jim velmi podobní psi byli velmi oblíbenými mazlíčky vysoké šlechty po několik století. Vlastnila jej například princezna Kateřina von Mecklenburg z Německa, ale také italská velmi zámožná a mocná rodina Medicejů. Můžeme je dodnes sledovat v uměleckých dílech po celé Evropě již od 13. století. Na svých obrazech je ztvárnili takoví velikánové jako například Eyck, Tiziano, Cranach, Mostaert, Coques a hlavně Dürer a Goya. Právě na jednom z nejznámějších Goyových obrazů - Vévodkyně z Alby (viz. obrázek) je vyobrazen lvíček. Lvíček je tedy bezpochyby velmi starým plemenem.
V knihách a encyklopediích se lvíček objevuje již od roku 1555. Francouzský přírodovědec Buffon lvíčka pojmenoval Bichon de Petit Chien de Lion (malý lví bišonek) a francouzi se od té doby považují za zemi původu. Dnes je oficiální název Petit Chien Lion, ale mnohem více se na celém světě používá z němčiny převzatý Löwchen, nebo Lowchen pro anglicky mluvící země.
Proč tedy lvíček, kdysi tak oblíbený, na počátku 20. století málem vyhynul? Pravděpodobně s klesajícím významem tradiční šlechty klesala i obliba jejich miláčků. Všichni dnešní milovníci tohoto krásného plemeno můžeme děkovat jisté madam Bennertové z Bruselu, která se zasloužila o znovuvzkříšení lvíčků. Po 2. světové válce, když byli lvíčci z jediné chovatelské stanice na světě doslova vyhozeni na ulici, posbírala typově odpovídající jedince a díky trpělivé chovatelské práci se jí podařilo zastavit zdánlivě neodvratný konec tohoto plemene.

 

ANGLICKÝ NÁZEV:
bisonek-frise.jpegangl.: Bichon Frise; fr.: Bichon á poil frisé
PŮVOD:
Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psíků, kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. Předpokládá se, že ho do Španělska na ostrov Tenerife dovezli španělští nebo finští námořníci a z ostrova se pak Bišonek již snadno dostal na kontinent. Dlouhou dobu vypadali tak, jak je ve 14. století námořníci objevili a neměnili se. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem. Teprve po první světové válce získal svůj ušlechtilý status. Bišonek byl uznán FCI, AKC, CKC, KCGB, ANKC
POPIS:
 Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí

Rty jsou tenké a černé. Líce jsou jemné, ne příliš svalnaté. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého, nikoli mandlového tvaru, živé, ne příliš velké, neukazují žádné bělmo a nesmí být příliš vystouplé. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou, jemně vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý, nesený hrdě a vysoko, jeho délka je zhruba v třetině délky těla. Ocas je posazený poněkud níže, než u Pudla, je nesený vzhůru, není rolovaný, ale půvabně zatočený přes linii páteře.
VÝŠKA:
Výška v kohoutku by neměla přesahovat 30 cm. Menší rozměr je výhodou.
SRST:
Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Jeho spirálovitá srst připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. V základě je přiznáno pouze bílé zbarvení, některé kluby však do 19 měsíců věku Bišonka také krémové nebo meruňkové skvrny na bílém podkladě.
CHARAKTER:
Malý Bišonek vás potěší, je to nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní, vždy připravený ke hře. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům
PÉČE:
Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Nezapomeňte mu hlídat a přistřihovat chloupky u očí a na tlapkách. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Společník.
VYUŽITÍ DNES:
Společník.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hydra как зайти

Liskatshelo,22. 2. 2023 20:16

Hi. Good article Vse o Bisoncich - bisonci:

Лучший сайт для покупки и продажи товаров - Hydra. Сегодня Hydra Юнион является самой крупной и известной торговой анонимной площадкой в СНГ. Она предлагает свои пользователям доступ к большой базе продавцов из разных стран. Здесь можно приобрести любые товары. Также вы можете сами начать продажу, зарегистрировавшись на проекте. При этом важно понимать, что сайт гарантирует безопасность, а потому проверяет каждого своего продавца. Для этого используются различные способы, в числе которых - тайные покупатели. Потому вы можете быть уверены в качестве покупаемых товаров, честности продавцов, и безопасности покупок на Hydra онион. А для перехода на сайт, просто использовать активную ссылку Hydra анион - https://xn--hydrarzxpnw4af-93b9813j.com . гидра площадка
Хотите попасть на крупнейший в России сайт торговой площадки Гидра? Тогда стоит просто перейти по ссылке https://xn--hydrarzxpnw4af-93b9813j.net После потребуется только ввести капчу и пройти авторизацию или регистрацию на сайте. Займет это буквально минуту и вы быстро попадете на проект Hydra. Tor браузер для этого не нужен. При этом сама площадка гарантирует безопасность, анонимность и высокую скорость работы. Hydraruzxpnew4af onion предлагает своим пользователем доступ к своеобразному маркетплейсу, который позволяет купить люые товары буквально за несколько секунд. Главное тщательно изучить предложения и выбрать наиболее выгодное для себя. особенно стоит обратить внимание на отзывы на проекте, которые помогут подобрать надежного продавца. hydra официальный сайт

Slot303 : Situs 303 Slot 5000 4D Slot Slot303 Login

Charlesbag,22. 2. 2023 14:27

Slot303 bunting beberapa web 303 slot 5000 dengan ide slot 4D yang dipastikan sangat aman dan terpercaya untuk sebagian peminat slot303 Berbaur. Link website : https://slot303.io

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?

KevinTor,22. 2. 2023 13:58

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420

зеркала мега

MildredLes,22. 2. 2023 7:57

Vse o Bisoncich - bisonci
-
Сайт mega на первый взгляд очень простой и понятный, имеет базовый дизайн. Но вероятно, это и работает. Ведь наличие различных функций лишь обременяет процесс взаимодействия сервиса с конечным пользователем. Для того, чтобы совершать сделки нужно кликнуть по ссылке https://xn--mga-kra.biz, зарегистрировать аккаунт и пополнить счет. А дальше легкий процесс поиска необходимых позиций и в одно мгновение в непосредственной близости ты поднимешь свой заветный клад который откроет путь в мир фантазий и безмятежности. Регестрируйся на MEGA.

slot777

Eugenedus,22. 2. 2023 6:12



slot777

мега сайт

MildredLes,22. 2. 2023 5:31

Vse o Bisoncich - bisonci
-
MEGA магазин https://xn--mga-sb-i4a.xyz - это крупнейший анонимный маркетплейс с огромным ассортиментом товаров и услуг в России. На площадке представлены сотни категорий, в которых можно найти предложения от тысяч продавцов. Главное подобрать подходящее, сравнить отзывы, количество продаж и другие особенности. После чего оформить заказ и максимально быстро получить его. Главное, что MEGA гарантирует анонимность и безопасность каждому пользователю, и вы можете доверять проекту. Ссылка на МЕГА онион - https://xn--mga-kra.biz . Это рабочее на данный момент зеркало MEGA, которое можно использовать для покупок. Потому переходите на сайте и окунитесь в мир тысяч товаров и услуг. А при возникновении любых трудностей, администрация проекта поможет в их решении.

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?

KevinTor,22. 2. 2023 4:08

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420

https://xn--mea-ysa.com

MildredLes,22. 2. 2023 0:46

Vse o Bisoncich - bisonci
-
Самый крупный магазин в СНГ - МЕГА https://xn--mea-ysa.com , предлагает каждому пользователю получить доступ к неограниченным возможностям и разносторонним товарам. Это лучшая площадка, которая обеспечивает 100% анонимность каждому пользователю, гарантирует скорость и безопасность. Здесь можно найти тысячи продавцов с разными товарами. Потому стоит выбирать наиболее выгодные предложения и рассматривать каждого. Это свободный рынок, что позволяет конкурировать. мега официальный сайт работает по адресу https://xn--mga-0ra.com , и не требует подключения TOR или VPN. Достаточно перейти на сайт и быстро попасть в огромный магазин. Потому не теряйте время, и окунитесь в новый для себя мир.

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?

KevinTor,21. 2. 2023 23:19

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420

ссылка мега даркнет

MildredLes,21. 2. 2023 22:27

Vse o Bisoncich - bisonci
-
MEGA - официальный сайт крупнейшей в России площадки с интересными товарами. Сегодня МЕГА онион работает без блокировок и гарантирует безопасность пользователей. Если ранее, для перехода требовалось соединение MEGA Tor, то сейчас не нужен даже ВПН. Актуальная ссылка https://xn--mga-0ra.com, по которой можно зайти на сайт. И переход потребует только быстрой авторизации и ввода капчи, что может быть даже более простой задачей, чем вход на стандартный интернет-магазин. Мы же рекомендуем ответственно подходить к покупкам. Нужно тщательно рассматривать предложения от разных продавцов, смотреть на отзывы и репутацию. И в таком случае купить на мега официальный сайт вы сможете что угодно. При этом быстро и безопасно. https://xn--mga-kra.net

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?

KevinTor,21. 2. 2023 18:18

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420

ссылка на мега тор

MildredLes,21. 2. 2023 17:54

Vse o Bisoncich - bisonci
-
МЕГА - официальный сайт анонимной торговой площадки, которая является самой большой в РФ. Перейдя в МЕГА магазин https://megamjejvnguiudcrdukxuujnmifjh65djoi3xub6s4d2h65dri3b4ad.xyz, вы получаете доступ ко всем товарам. И здесь каждый сможет найти для себя подходящее решение. На данный момент на площадке можно увидеть миллионы товаров и услуг разного направления и ее посещают люди из всех стран СНГ. При этом MEGA union не требует дополнительной установки браузера TOR и соединения через него. Площадка полностью анонимна и работает автономно. Вам достаточно только перейти по ссылке МЕГА: https://xn--mga-sb-i4a.xyz . Далее потребуется пройти простую регистрацию, и после этого получить доступ к уникальному каталогу магазина МЕГА, в котором можно найти товары на любой вкус, независимо от ваших предпочтений.

jasminer

TyroneNix,21. 2. 2023 16:12



jasminer
Jasminer X4-Z Ethereum Classic Miner: A Power-Efficient Mining Solution

For those looking to mine Ethereum Classic, the Jasminer X4-Z Ethereum Classic Miner might be just the device for the job. Manufactured by Jasminer, the X4-Z is specifically designed to mine the EtHashETC algorithm, boasting a maximum hashrate of 840Mh/s±10% for a power consumption of only 380W±10%.

What sets the Jasminer X4-Z apart from other mining solutions is its power efficiency. With a relatively low power consumption, miners can save on energy costs while still achieving high hashrates. And with the X4-Z in stock in the Jasminer warehouse, worldwide delivery is available for those ready to start mining.

The Jasminer X4-Z is built with quality components and engineering, ensuring reliable performance and a longer lifespan. Its compact design makes it easy to install and set up, and the miner can be controlled remotely using a computer or mobile device. Additionally, the X4-Z features an easy-to-use interface, making it accessible for both experienced and novice miners.

Mining cryptocurrency can be a profitable venture, but it's important to choose the right hardware for the job. The Jasminer X4-Z Ethereum Classic Miner is a power-efficient and reliable option for those looking to mine ETC. With worldwide shipping available, it's easy to get started with the X4-Z and start earning cryptocurrency.

mega onion

MildredLes,21. 2. 2023 15:26

Vse o Bisoncich - bisonci
-
мега официальный сайт - топовый сервис по продаже позиций особого применения. Наиболее привлектальным для покупателя можно выделить моментальные сделки, а так же доступность. После оплаты заказа, вы сразу же сможете забрать товар - не нужно ничего ждать. На сайт МЕГА шоп возможно свободно попасть, если знаешь ссылку - https://xn--mga-sb-i4a.xyz, сайт доступен как через Тор, так и из обычного браузера. Этот сайт является шлюзом направляющим на оригинальный ресурс мега даркнет https://xn--mga-kra.biz .

гидра onion

Liskatshelo,21. 2. 2023 12:54

Hi. Good article Vse o Bisoncich - bisonci:

Зеркало официального сайта Hydra Market https://hydraruzxpsnew4af.top. На сегодняшний день Гидра сайт является самой обширной теневой платформой не только в СНГ но и во всем мире. Такие высокие результаты достигнуты благодая правильно выбранной стратегии и организации со стороны администрации ресурса. Магазин гидра онион предоставляет все возможности для безопасной и удобной покупки позиций, недоступных в обычных маркетах. Шифрование Тор надежно охраняет вашу анонимность, также как и зеркало гидра сайта онион Hydra shop. гидра купить
В Гидра онион сеть не очень легко попасть ввиду последних событий, для этого нужно актуальное рабочее зеркало. В связи с недавней атакой на серверы HYDRA, мы закрыли вход всем пользователям. Чтобы продолжить пользоваться ресурсом, необходимо верифицировать свой аккаунт путём пополнения баланса. Необходимо пополнить баланс своего аккаунта на сумму. Вашему вниманию прямые ссылки на зеркало официальный сайт hydra: https://hydra3web.xyz Cовершатьпокупки очень просто - разберётся даже начинающий юзер интернета. Выберите позицию, которая вас заинтересовала, затем город, район и нажмите кнопку "Купить". Выберите способ оплаты: Bitcoin с баланса или через Qiwi кошелек. Подтвердите заказ и поднимайте ваш клад в указанном месте.

мега магазин

MildredLes,21. 2. 2023 10:47

Vse o Bisoncich - bisonci
-
мега официальный сайт https://megadmeobo1ahqw2reuqu5gbg6meixia.xyz - инновационный анонимный рынок, работающий посредством позиций моментальных магазинов, доступных в любом месте России и ближнего СНГ. Площадка MEGA с развитой инфраструкторой торговли и отличными продавцами и товарами. Каждому пользователю стоит посетить данный сайт https://megadmeovbj2ahqw3reuqu1gbg5meixha.xyz и найти для себя, что-нибудь новое и полезное. Удобное пополнение баланса, внутренний обмен, разные способы оплаты, а также анонимность переводов. Самая надежная площадка. Обеспечивает максимальный уровень защиты и анонимности. Устройте себе феерию удовольствия и прекрасного настроения.

гидра дарк

Liskatshelo,21. 2. 2023 8:37

Hi. Good article Vse o Bisoncich - bisonci:

Если вы ищите интересные товары, то наилучшим решением будет обнаружить их на сайте Hydra https://xn--hydraruzxpnw4af-ic5h.com. Здесь можно найти все что вам придется по душе. При этом, купить это и получить продукт уже в ближайшее время. Площадка Гидра-онион - сайт, работающий по принципу супермаркета. Здесь уже работают сотни магазинов и тысячи селлеров. Вы можете стать новым покупателем или же зарегистрироваться в качестве продавца, предоставляя свои продукты и услуги. Все, что необходимо, перейти по актуальной ссылке Гидра, пройти быструю регистрацию и подать заявку на открытие шопа. Для этого потребуется отправить фото товара, а также выполнить некоторые условия. Покупателю же достаточно просто пройти регистрацию и можно оформлять заказ. Главное детально изучите карточки с товаром и отзывы о торговцах. гидра darknet
Зеркало официального сайта Hydra Shop https://xn--hydraruzxpnw4af-m8b.net. На текущий день Гидра сайт является самой обширной теневой площадкой не только в СНГ но и во всем мире. Такие высокие результаты достигнуты благодая правильно выбранной стратегии и организации со стороны администрации проекта. Магазин гидра онион предоставляет все возможности для безопасной и удобной покупки позиций, недоступных в обычных маркетах. Сеть Tor надежно охраняет вашу анонимность, также как и зеркало гидра сайта онион Hydra shop. гидра link

мега зеркало

MildredLes,21. 2. 2023 8:25

Vse o Bisoncich - bisonci
-
Вас приветствует совершенно новая версия даркнет платформы Mega onion – в данный момент самый перспективный ресурс русского интернета! Линк для доступа через обычный браузер на зеркало сайта Мега – https://mega-info.xyz - Вам больше нет надобности искать все новые зеркала гидры, потому что теперь ты вкурсе, где найти самый топовый клад и по самым вкусным ценам. Быстрый и моментальный доступ, манящий и уникальный дизайн сайта, в котором быстро и приятно возможно приобрести все самое нужное тебе в данный момент.

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка?

KevinTor,21. 2. 2023 6:50

Почему занятия танцами - важная часть развития ребенка? https://dzen.ru/media/id/62456b2f280bf23ecd3a7cb0/pochemu-zaniatiia-tancami-vajnaia-chast-razvitiia-rebenka-63f33159b3e70e6615f65420

Я знаю где-то во вселенной

KevinTor,21. 2. 2023 3:18

Я знаю где-то во вселенной https://dzen.ru/video/watch/63d0a2ee00b242106a364177?t=7